Ekonomi

Ekonominin Dahi İsmi Selçuk Geçer Uyardı: Tek Tip Yatırım Risk, Dönem Sepet Dönemi! Sadece Altın Ve Dolar Değil, O Metalde…

Geçtiğimiz ayın tamamını düşüşle geçirmiş olmasına karşın, bu ayı yükseliş ile kapatan döviz kuru ve altın herkesin kafasını karıştıran yatırım araçlarına dönüşmüş bulunuyor. Bu nedenle sık sık analiz ve öngörüler ile vatandaşlara ışık tutmaya çalışan ekonomistler, döviz kuru ve altının seviyelerine ilişkin yaptıkları açıklamaların yanı sıra dönem dönem alım ve satış tavsiyelerinde de bulunuyor. Bu tavsiyelerden en dikkat çekeni ise, Ekonomist Selçuk Geçer’den geliyor.

Bir süredir sıkıntılı bir süreçten geçen iç piyasalar geçim derdinde olan vatandaş kadar, her kuruşunu yatırıma çevirerek geleceğini güvence altında tutmak isteyen küçük yatırımcıyı da endişelendirmeye başlıyor. Günden güne artan enflasyon pek çok şeyi tetiklerken; döviz kuru ve altındaki yükseliş bunların başında geliyor. Geçmişte döviz kuru ve altındaki yükselişe karşı herkesi uyarmış olan Ekonomist Selçuk Geçer ise, küçük yatırımcıyı güvende tutacak tek çareyi açıklamış bulunuyor.

Yeni Yatırım Alanı Gümüş

 

Bir süredir sürekli olarak değer kazanması ile dikkat çeke emtialardan biri olan gümüş, son zamanların en kazançlı yatırım aracı haline gelmiş bulunuyor. Özellikle Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in sık sık önerdiği bir yatırım aracı olan gümüş, şimdilerde Ekonomist Selçuk Geçer’in de önerdiği emtialar arasındaki yerini alıyor. Şöyle ki, iki katına çıkan değeri ile fiyatı altına göre düşük olsa da kazanç noktasında yüzde 100 getiren gümüşün önümüzdeki günlerde de artış yaşayacağı pek çok ekonomi insanı açısından öngörülmüş bulunuyor. Bu öngörülerden biri de Selçuk Geçer’e aitken; ünlü ekonomist yatırımcıları özellikle bir konuda uyarıyor.

Yatırımda Sepet Dönemi

Yatırımcıların hangi yönde yatırım yapacağından ziyade yatırımcıların para kaybetmemesi için sık sık öngörülerini paylaşan isimlerden biri olan Ekonomist Selçuk Geçer, kaybettirmeyecek bir yöntem önerisi ile takipçilerinin karşısına çıkmış bulunuyor. Piyasalarına ilişkin son değerlendirmesini içeren videosunda sepet taktiğini öneren Selçuk Geçer, parayı tek bir yatırım aracına bağlamak yerine aynı anda birkaç yatırım aracına bölmeyi tavsiye ediyor. Yani 3.000 TL yatırım yapacak olan bir vatandaşın 3.000 TL’sinin bin TL’sini dövize, bin TL’sini altına, bin TL’sini ise gümüşe yatırması yaşanacak olan düşüşlere karşı riski azaltıyor.

İlgili Makaleler