Personel Alımı

EGM’den Beklenen Haber Nihayet Geldi: PMYO 2022 Alımları Başlıyor! Şartlar, Kontenjan, Başvuru Tarihi ve Adresi Hepsi Açıklandı!

Bir süredir özellikle üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin merakla beklediği ve araştırdığı Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) için ilk haber geldi. Başvuruların önümüzdeki aylarda başlayacağı PMYO için ilk ilanı yayınlayan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), kontenjana ilişkin detaylı bir bilgi vererek, adayların merak ettiği soruları da yanıtlamaya başladı.

İki yıllık eğitim ve öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarından biri olan Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO), her sene gerçekleştirdiği alımların 2022 yılındaki tarihine de yaklaşmaya başladı. Belirli şartları taşıyan adayların başvuru yapabileceği PMYO için başvuru tarihi ve adresi sabırsızlık ile beklenirken, açıklanan ilk şey yaş, puan ve kontenjan gibi detaylar oldu.

PMYO 2022 Başvuru Tarihi

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde kurulmuş olan Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO)’na 2022 yılında alınacak olan öğrenci sayısı ve yapılacak olan başvuruların tarihleri yavaş yavaş netleşmeye başladı. PMYO bünyesinde yetiştirilecek olan polisler için bu sene 2 bin 500 kişilik kontenjan açmış olan EGM, 2 bin kişisi erkek, 500 kişisi kadın olmak üzere alım gerçekleştireceğini sene başında duyurmuştu. Öte yandan henüz alıma ilişkin detayları paylaşmayan EGM’nin her sene yaptığı gibi bu sene de alımlara esas olan Temel Yetenek Sınavı (TYT) ardından, yani ağustos ayı gibi başvuruları açacağı öngörülüyor.

PMYO 2022 Alım Şartları

Alımlarını genellikle ağustos ayında gerçekleştiren Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde verilen ilan sonrası alıma başlıyor. Temel olarak kişilerin aldığı Temel Yetenek Sınavı (TYT) puanı isteyen PMYO, 250 ve üzeri puan elde etmiş adayların başvurularını kabul ediyor. Bunun yanı sıra bir yaş şartı da bulunan PMYO’dan eğitim almak isteyen kişileri 1 Ocak itibariyle 18 yaşını geçmiş ve 26 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Buna ek olarak sınav ve mülakat gibi alım metotları da kullanan PMYO, fiziki yeterlilik testi de gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili tüm detayları TYT’nin ardından duyurması beklenen EGM’nin önümüzdeki aylarda Resmi Gazete aracılığıyla yeni bir ilan yayınlanması bekleniyor.

İlgili Makaleler