Ekonomi

İslam Memiş Bombayı Patlattı: “Altında Ve Dolarda O Seviyeyi Takip Edeceğim.” Altın Ve Dolar Yükselecek Mi? İşte O Açıklamalar…

Hem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hem de Amerikan Merkez Bankası FED’in kararları öncesinde para ve altın piyasalarına ilişkin önemli değerlendirmelerinde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın, dolar ve gümüş için beklediği yeni seviyeleri açıkladı.

Piyasalara ilişkin bu haftaki analizlerinde diğer ekonomistlerin beklediği çöküşü beklemediğine dair de açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geri çekilmelerin yaşanacağını ancak bu çekilmelerin bir çöküş değil, alım fırsatı doğuracağını açıkladı.

İslam Memiş; Altın, Dolar ve Gümüş İçin Yeni Seviyeler Verdi

 

Amerikan Merkez Bankası FED’in temmuz kararı öncesi altın, dolar ve gümüşe ilişkin yeni seviyeler veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konuyla ilgili açıklamalarında; “Altının ons fiyatı 1.780-1.880 dolar, gümüşün ons fiyatı 21,80-22,50 dolar aralığında kalmayı sürdürüyor. Fed sonrası altın ons fiyatında 1.880-1.980 dolar, gümüşün ons fiyatında 22,50-24,50 dolar aralığını takip edeceğim” dedi. Ardından dolar/TL paritesine ilişkin konuşan İslam Memiş; “Dolar/TL kurunda Nisan’da 14,80 lira kırmızı çizgi olarak belirlenmişti. Şimdi ise 16,40 liranın kırmızı çizgi olduğunu düşünüyorum. Merkez bankasının kontrolünde giden bir süreç var” ifadelerini kullandı. Gram altın ve gümüşe ilişkin değerlendirmelerini de açıklamalarına ekleyen Memiş; “Gram altında 940 lira, gram gümüşte 10,56 lira seviyeleri bu sefer destek seviyeleri olabilir. Gram tarafında zaman belirsizliği olduğundan, gram üzerinden işlem yapmaya devam edenler (ki yanlış parite üzerinden yapmalılar) kararsız. İşte paritenin en güzel tarafı parite üzerinden işlem yapıldığında riski dağıtılmış olması. Kişisel öngörüm bugünlerde TL üzerinden maliyetin riskli olduğu yönünde” açıklamalarında bulundu.

İslam Memiş; “Geri Çekilmeler Yılın Son Alım Fırsatları Olacak”

Diğer ekonomi insanlarının aksine sık sık belirtilen altın fiyatlarındaki çöküşü beklemediğinin altını çizen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş; “Nisan’ı final ayı olarak belirlemiş yatırımcının kar aldığı bir seviyeyi, korku ve panik ile maliyet alım yeri yapan bence bir kez daha düşünmeli. Aralık ayında görülen çöküşü beklemiyorum. Kısa vade geri çekilmeler normaldir. Ancak bu geri çekilmeler de benim nazarımda yılın son fırsatı olacak. Çünkü gram altında 1.200 devamında 1.450 lira seviyeleri konusunda öngörüm sabittir. Gümüşün gram fiyatı 12 lira seviyesini yukarı yönlü kırdıktan sonra 20 lira seviyesi hedef seviyem olacaktır” diye konuştu.

İlgili Makaleler