Ekonomi

Bitcoin’de Kötü Günler Geride mi Kaldı? Kripto Para Piyasalarında Sert Yükseliş Yaşandı!

LUNA ve UST coinlerin çökmesi gündemde oldukça geniş yankı uyandırmış ve kripto para piyasalarında deprem etkisi yaratmıştı. Ancak dijital varlıklarda yaşanan sert yükselişler yatırımcıların umutlarını tazeledi. Akıllarda ise teki bir soru oluştu: Bitcoin’de kötü günler geride mi kaldı?

Kripto para piyasalarında yaşanan şiddetli satış dalgası dün itibari ile sona erdi. Terra ekosisteminin kripto para birimlerinden olan LUNA ve UST’de yaşanan çöküş, piyasalarda oldukça ciddi şekilde etkilemişti. Ancak bu satış dalgası sona ermiş gibi gözüküyor.

UST’nin vadettiği 1 dolar sabit karşılık politikasının sonu hüsran olmuş, LUNA Vakfı’nın elindeki Bitcoin rezervlerini satmasıyla sonuçlanmıştı. Bu gelişmeler sonunda Bitcoin fiyatları 26 bin 700 dolar seviyesine kadar düşmüştü. Her ne kadar bu olaya karşı tepki verilmeye çalışılsa da UST 1 dolara ulaşamamış, yüklü miktarlarda yapılan LUNA arzı fiyatların sıfırlanması ile sonuçlanmıştı.

Yeni LUNA Fiyatları Uçtu

Ancak cumartesi günü önemli bir gelişme yaşandı ve LUNA’da güncelleme yapıldı. Yeni LUNA coinler başka bir blok zincir üzerinden listelendi. Eski LUNA coinler piyasada LUNC olarak işlem gördü. Yeni LUNA coinler ise LUNA ismiyle kripto para piyasalarında yerini aldı. Yeni LUNA coinler kripto para piyasalarında oldukça sert yükselişler gösterdi. 5 dolar seviyesinden listelenen LUNA, artan talep ile birlikte pek çok dijital varlık borsasında 12 dolar seviyesinden işlem gördü.

Bitcoin’de Çarpıcı Yükseliş

Önceki gün 29 bin dolar seviyesinden açılış yapan Bitcoin, yükseliş trendini devam ettirdi ve 32 bin 222 dolar seviyesine kadar yükseldi. Lider kripto para birimi günlük olarak yüzde 7,69 seviyesinde bir yükseliş yaşadı. Bugün ise 31 bin 549 dolar seviyesinden alıcı buldu.

İlgili Makaleler