Gündem

O İş Tamam; 3600 Ek Göstergede Sona Gelindi, Taslak Hazır! Ek Göstergeden Kimler Yararlanacak? Tek Tek Açıklandı…

Bir süredir hazırlıkları devam ettiği bilinen 3600 ek gösterge için vakit geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in önderliğinde kurulan komisyon, 3600 ek gösterge için kapsamlı bir taslak metin hazırlandığı öğrenildi. Bakan Bilgin’in konuyla ilgili metni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunmak için hazırlık içerisinde olduğu da öğrenilirken; metnin son halinin bu incelemeden sonra ortaya çıkacağı açıklandı.

Kamu çalışanları ile kamu emeklilerinin ilgiyle takip ettiği konulardan biri olan 3600 ek gösterge için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mayıs ayını işaret etmişti. Mayıs ayının sonunda taslak metni hazırlayan ilgili komisyon, metni yasa teklifi olarak Meclis Başkanlığı’na sunmadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisine sunmak için harekete geçti. Sunulacak olan tasla metinde yer alan değişiklikler ise, Sabah Gazetesi’nden Hazal Ateş’in haberi ile ortaya çıktı.

Bakanlık Taslak Metni Hazırladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in liderliğinde kurulan 3600 ek gösterge taslak metin komisyonu, Memur-Sen başta olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü ve sendikanın görüşünü alarak, yasa teklifi öncesi bir taslak metin hazırladı. Hemşire, polis, din görevlisi, öğretmen meslek gruplarının ek gösterge oranlarının 3600’e çıkmasını öngören taslak metinde bu meslek grupların dışında kalan unvanlar için ise 600 ila 800 arasında bir gösterge artışının yapılmasının ele alındığı öğrenildi. kamu çalışanları ile kamu emeklilerinin maaşlarında iyileştirme gerçekleştirecek olan ek gösterge artışının aynı zaman emekli ikramiyeleri için de artış sağlamasına yönelik düzenleme üzerine çalışmalar yapıldığı da ortaya çıktı.

Memur-Sen, Ara Kademe İstiyor

Milyonlarca kamu çalışanı ve kamu emeklisi için masaya oturan Memur-Sen’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ilettiği taslak metinde dikkat çeken ise, 2200 ila 3000 ve 3000 ila 3600 arasına iki kademe ekleme talebi oldu. Böylelikle 3600 ile 4800 kademesin de düzenlemeye giden ilgili bakanlığın 3600 ila 4200, 4200 ila 4400 ve 4400 ile 4800 olmak üzere üç ara kademe eklemeyi masaya yatırdığı öğrenildi. Buna bağlı olarak tazminatlarda da artış yaşayacak olan kamu çalışanlarına ek olarak kariyer meslekleri olan yönetici, avukat, teknik hizmet, genel idare sınıfı ile göstergesi olmayan personellerin de ek göstergeden yararlanabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın taslak metinde önemli değişikliklere imza attığı ortaya çıktı. Elde edilen bilgiye göre kariyer mesleklerinde 600 ila 800 arasında bir ek gösterge artışı beklenirken; genel müdür yardımcısı, üniversite genel sekreter yardımcısı, il, bölge ve şube müdürü gibi üst düzey yöneticilikte görevin statüsünün yardımcı hizmetler sınıfına mensup olan kollarda ise görevlinin eğitim durumunun baz alınacağı öğrenildi.

 

İlgili Makaleler