Gündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Açıkladı: Emekliye 13 Milyar Ek Ödenek Ayrıldı! Temmuz Zammında En Düşük Emekli Maaşı…

Bir süredir gündemde olan emekli ve memurlar için verilecek olan ek zammın tarihi yaklaştıkça konuyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. En son konuyla ilgili bir müjdesi olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, beklenen müjdeyi henüz vermemiş olsa da emekli ve memur ek zammına ilişkin çok önemli bir açıklamada bulundu.

1 Mayıs’a işaret ettiği ek zam müjdesinde yeni bir tarih veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilere ayrılan ek ödeneğin miktarını açıkladı. Bayram ikramiyelerine neden zam gelmediğine ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, emekli ve memurların sabırsızlıkla beklediği ek zamma ilişkin önemli sinyaller verdi.

Bakan Bilgin, 1 Mayıs’ı İşaret Etmişti

İlk zamlarını ocak ayında alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, enflasyonun yüzde 66 oranında yükselmesiyle birlikte yüzde 66 zam almış ve zam müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan duymuştu. Memur ve memur emeklileri ise, sözleşmeden doğan yüzde 7,5 zamlarına ek olarak enflasyon farkını almış ve refah payı da almaya hak kazanmıştı. Bu düzenlemeye birlikte en düşük emekli maaşı 2.500 TL’ye yükselirken, artan enflasyon, emekli maaşlarını ay ve ay eritmeye başladı. Bunun üzerine ara zam müjdesini bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan alan emekli ve memurlar temmuz ayını beklemeye başlamışken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ara zamma ilişkin bir müjdesi olduğunu ve müjdeyi 1 Mayıs’ta vereceğini duyurmuştu. Yeni bir açıklama yapan Bakan Bilgin, memur ve emekliler için bu kez temmuz ayına işaret etti.

Bakan Bilgin, Rotayı Temmuz’a Çevirdi

Beklenen müjdeyi 1 Mayıs’ta vermeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayına işaret eden açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarında emeklilere ayrılan ek ödenekten de bahseden Bakan Bilgin, emekliler için; “Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs’ta açıklayacağım. Emekli bayram ikramiyesi 27-28-29 Nisan günlerinde hesaplarda olacak. Bin 100 liralık ikramiyeyi biz 400 lira artırmış olsaydık bunun tek seferde maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı. Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak” ifadelerini kullandı. Ardından memurlara da 7 yerine yüzde 7,5 toplu sözleşme zammı müjdeleyen Bakan Bilgin, konuyla ilgili ise; “Memurlara yüzde 30 buçuk oranında zam yapıldı. Memur maaşlarına toplamda yüzde 28 oranında bir artış uygulandı. Memurların toplu sözleşme zammını da yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık” açıklamalarında bulundu.

İlgili Makaleler