Gündem

31 Mart Seçimlerinde En Doğru Tahminde Bulunan Şirketten 23 Haziran Anketi

23 Haziran seçimlerine artık çok kısa bir süre kaldı. Seçimlere dair tüm hazırlıklar tamamlanırken araştırma şirketleri de yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını paylaşıyorlar. 

Bu kapsamda 31 Mart seçimlerinde en doğru araştırma sonuçlarına ulaşan şirket olan Avrasya Araştırma Şirketi 23 Haziran seçim sonuçlarını açıkladı. 

İSTANBUL İÇİN SON ANKET SONUÇLARI

23 Haziran İstanbul seçimlerinde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım kıyasıya bir yarış içerisine girecekler. Bu kapsamda son gün itibariyle halen çalışmalarına devam eden liderler, seçimi kazanmayı amaçlıyorlar. 

Bu çerçevede ise araştırma şirketleri de araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyorlar. Son araştırma sonucu ise Avrasya Araştırma Şirketinden geldi. 

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz kendisine ait Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşım ile şirketinin elde ettiği son verileri kamuoyu ile paylaştı. Kerem Özkiraz paylaşımında Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 53 oranında oy alacağını tahmin ederken Binali Yıldırım’ın oy oranını ise yüzde 46.3 olarak hesapladı. Saadet ve diğer partilerin oy oranları ise yüzde 0.7 olarak duyuruldu. 

Araştırma sonuçlarında paylaşılan bir diğer dikkat çeken detay ise Kemal Özkiraz’ın 31 Mart seçimlerinde AK Parti’ye oy vermiş seçmenin yüzde 2.5’inin sandığa gitmeyecek açıklaması oldu. Buna ek olarak AK Parti seçmeninin yüzde 1.1’inin de Ekrem İmamoğlu’na oy vereceği öngörüldü. 

İşte O Paylaşımlar

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir