Kamu Haberleri

SÇP Programlarına Katılan Öğrencilere Günlük 67 TL Ücret Verilecek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonuyla İŞKUR üzerinden yeni bir program başlatılacak. Bu program ile önlisans ve lisans öğrencilerine kamuda iş imkanı sağlanacak. Yaz aylarında geçerli olarak Sosyal Çalışma Programları ile öğrencilerin sosyal sorumluluk bilinçleri geliştirilecek. 

ÇALIŞMA BAKANI SELÇUK’TAN SÇP AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Temmuz ayında başlaması planlanan program hakkında açıklamalarda bulundu. Sabah Gazetesi’ne yaptığı açıklamasında bu uygulamaya dair tüm ayrıntıları aktaran Baka Selçuk, SÇP ile öğrencilerin iş hayatına girişlerini kolaylaştıracaklarını söyledi.

Sosyal becerilerin geliştirilmesinin amaçlandığı bu uygulama ile öğrencilerin iş deneyimi elde edeceklerini açıklayan Bakan Selçuk, öğrencilere verilecek ücret hakkında şu ifadeleri kullandı. 

”Öğrencilerin programa katılım sağladıkları her günün ücreti 67,36 TL. Gençlerimize hak kazandıkları bu ödemeyi aylık olarak vereceğiz. Örneğin Temmuz ayında çalışma günleri Pazartesi, Salı ve Çarşamba olarak belirlenen bir öğrenci için programa tam katılım sağlaması durumunda 15 gün üzerinden Ağustos ayında 1.010 TL net ödeme yapacağız ”

Çalışma Bakanı Selçuk programlara katılan öğrencilerin KYK kredilerinin kesilmeyeceğini de söyledi. 

Kamuilanlari.com 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir