Gündem

O Şehirde Yaşayan Vatandaşlara TOKİ’den Müjde Geldi! Ayda 1.165 TL Taksitle Konut Sahibi Olabilecekler! Satışlar Haziran Ayının…

1984 yılından bu yana vatandaşlara hizmet veren ve çalışmalarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak yürüten Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı ya da kısaca TOKİ, hizmetlerini 2022 yılında da sürdürüyor. Vatandaşların avantajlı ödeme yöntemleri ile ev sahibi olabilmesini amaçlayan TOKİ, haziran ayı için yeni bir projenin daha satışa çıktığının müjdesini vermiş bulunuyor.

Özellikle dar gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için kurulmuş olan TOKİ, Türkiye’nin hemen hemen her ilinde ve ilçesinde gerekli görülmesi halinde ev inşası gerçekleştiriyor. Şimdilerde özellikle kentsel dönüşüm projeleri kapsamında çalışmalar yürüten TOKİ, bu çalışmalarda sadece evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşları değil, aynı zamanda arta kalan daireler vasıtasıyla şartları taşıyan vatandaşları da ev sahibi yapmayı planlıyor. Bu bağlamda TOKİ’nin haziran ayı satışları da başlamış bulunuyor.

TOKİ, Satışlara Devam Ediyor

Hem kura hem de ihale yöntemi ile vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ, uygun fiyatlı taksitli ödemeler ile ev satışı gerçekleştiriyor. Evlerini genellikle 2+1 ve 3+1 konut şeklinde tasarlayan TOKİ, dönem dönem işyeri satışı da yapıyor. Geçtiğimiz gün ihale usulü ile satışlarını gerçekleştirmiş olan TOKİ’de haziran ayı itibariyle hem ihale hem de kuralı satışlar yeniden başlıyor. Vatandaşlardan sadece yüzde 10 peşinat isteyen TOKİ, bu peşinatın ardından evin değerinin kalan kısmını oldukça cüzi taksitlere bölüyor. Şu an için iki ayrı il ve dört farklı mahallede satışa çıkardığı evleri olan TOKİ’den 233 bin TL’den başlayan fiyatlar ile ev satın almak mümkün oluyor. Aylık taksitleri 1.165,75 TL’ye kadar düşürebilen TOKİ, kira öder gibi ev sahibi olmayı da mümkün hale getirmiş bulunuyor.

TOKİ Kayseri Tamamlanıyor

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen vatandaşların ilk tercihi olan TOKİ konutları, haziran ayında da vatandaşlar ile buluşturuluyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ arasında imzalanan protokolün içeriği kapsamında Oruçreis mahallesinde devam eden kentsel dönüşüm evlerinin yüzde 50’sini tamamlamış olan TOKİ’nin önümüzdeki günlerde bu konutları da uygun fiyatlar ve taksitlendirmeler ile vatandaşlar ile buluşturması bekleniyor.

İlgili Makaleler