Ekonomi

Kamu Bankaları El Ele Verdi; Müşterilerinin Kartlarını 20 Bin TL Paraları Yükledi! Banka Müşterisi Olan Herkes ATM’den Anında Çekecek!

Bankacılık hizmetlerinin her geçen gün artmaya başladığı günümüzde bankalar özellikle vatandaşların acil nakit ihtiyaçlarına çözüm üretecek olan araçlar üzerinde yoğunlukla çalışıyor. Bunlardan biri olan nakit avanslar da son dönemlerin en popüler olan bankacılık hizmetleri arasında yer alıyor. Taksitli olarak geri ödeme sağlamasıyla kredilere benzeyen nakit avanslar, ekstra bir başvuru ve onay süreci gerektirmediği için büyü bir avantaj yaratıyor.

Bankaların müşterilerine özel olarak sunduğu taksitli nakit avans sistemleri bankanın kartını kullanan banka müşterilerine özel olarak tanımlanıyor. Bu nedenle herhangi bir başvuru ya da onay gerektirmeyen bu nakit avans sistemlerinden para doğrudan çekilebildiği için acil ihtiyaçlar ertelenmeden giderilmiş oluyor. Haziran ayı itibariyle en avantajlı nakit avansı ise kamu bankaları veriyor.

Vade ve Faiz Oranları Değişmiyor

Kamu bankaların avantajlı hizmetlerinin bir yansıması olarak vatandaşlara sunulan nakit avans hizmeti, vatandaşların nakit olarak aldığı ücreti, taksitli bir şekilde geri ödeyebilmesini sağlıyor. Kamu bankaları olan Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank’ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’na tabi olması nedeniyle nakit avanslarda sunduğu faiz oranı ve taksitlendirme seçeneği değişmiyor. Nakit avans kapsamında sağladıkları hizmetleri yüzde 1,80 oranında faizlendiren Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank taksitlendirmelerde ise 12 aya kadar vade seçenekleri sunuyor. Vade ve faiz oranlarında BDDK’ya tabi olan Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank sundukları nakit avanslarda sağladıkları üst limiti ise, banka politikaları kapsamında farklı olarak belirliyor.

Üst Limitlerde Farklılıklar Yaşanıyor

Her bankanın sağladığı taksitli nakit avans sisteminde üst limitler değişiklik gösterebiliyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası, Bankkart üzerinden sağladığı taksitli nakit avans kapsamında üst limiti 20 bin TL olarak belirlemiş bulunuyor. Minimum 100 TL taksitli nakit avans veren Ziraat Bankası, müşterisine özel limitler de sunabiliyor. Halkbank’ın taksitli nakit avansları Paraf Kart sahiplerine sağlanıyor. Bu kapsamda sağladığı hizmette minimum 2022 TL taksitli nakit avans veren Halkbank, maksimum ise 15 bin TL taksitli nakit avans veriyor. Taksitlendirmeleri minimum 4 aydan başlatan Vakıfbank ise, en az 500 TL, en fazla ise 20 bin TL olacak şekilde nakit avans kullanımına izin veriyor.

İlgili Makaleler