Ekonomi

Kamu Bankaları Yeni Promosyon Tutarlarını Açıkladı; Özel Bankalar Şaştı Kaldı! Emekli Maaşını Taşıyana 3.500 TL Nakit Promosyon Dönemi Başlıyor!

Her sene başında promosyon tutarlarında belli bir değerlendirme ve banka politikaları çerçevesinde artışa giden bankalar, artan enflasyona karşı haziran ayında da artışa gitme kararı aldı. Pek çok banka emeklilere ödediği promosyon tutarlarını artırırken; en büyük artış kamu bankaları olan Vakıfbank ve Halkbank’tan geldi.

Emeklilere maaşını taşımaları karşılığında promosyon ödemesi gerçekleştiren Vakıfbank ve Halkbank, haziran ayı itibariyle ödediği promosyon miktarlarının çıtasını 3.500 TL’ye kadar yükseltti. Emeklilere özel olarak daha farklı fırsatlar da sunan Vakıfbank ve Halkbank, krediler vermeye de başladı.

Emekli Promosyonlarında Kamu Bankaları Çıtayı Yükseltti

Geçmişte sadece SGK kapsamında ödenen promosyonları veren kamu bankaları olan Halkbank ve Vakıfbank, bu ay itibariyle emeklilere verdikleri promosyon tutarlarını artırmaya karar verdi. Emekli maaşı alan müşterileri ile emeklilerin vefatı halinde maaşı almaya hak kazanan SGK geliri sahibi olan vatandaşlara üç yıla bir promosyon ödemesi gerçekleştiren Vakıfbank ve Halkbank, haziran ayı itibariyle aylık SGK geliri 1.499 TL ve altı tutarlarda olan vatandaşlara 2.350 TL; aylık SGK geliri 1.500 TL ile 2.499 TL aralığında olan vatandaşlara 2.900 TL; aylık SGK geliri 2.500 TL ve üzeri tutarlarda olan vatandaşlara ise 3.500 TL promosyon ödemesi yapmaya başladı. Üstelik Vakıfbank ve Halkbank’ın emeklilere sunduğu tek avantaj promosyonlar da olmadı.

Emeklilere Özel Kredi Dönemi Başladı

Sadece kendi bankasından maaş alan emeklilere özel olarak düşük faizli krediler vereceğini açıklamış olan Halkbank, yüzde 1,55 oranından başlayan faizleri ile “Mutlu Emekli Kredisi” paketini devreye soktu. Bu kredi paketi kapsamında emekli banka müşterilerine 100 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi sağlamaya başlamış olan Halkbank, geri ödemeler de ise, azami 36 ay taksit seçeneği sunacağını açıkladı. Aynı şekilde kendi bankasından maaş alan emeklilere özel 125 bin TL’ye varan emekli kredileri vermeye başlamış olan Vakıfbank da başlangıç faizini yüzde 1,55’e kadar düşürdü. Üstelik geri ödemelerde 3 ay erteleme fırsatı da sunan Vakıfbank, vadeye göre değişmekle birlikte 36 aya varan taksitlendirmeler ile emekli müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için talip oldu.

İlgili Makaleler