Ekonomi

Kredi Çekecekleri İlgilendiriyor; 92 Gün Ödeme Erteleme Başladı! Sadece Bu Bankalardan Kredi Çekenler Yararlanabilecek! Anında Kredi Başvurusu İçin…

İhtiyaç kredilerinde faiz oranları vatandaşları korkutmaya başlamıştı ki, bankalar yaz aylarının gelmesi ve ihtiyaçların artmasıyla birlikte faiz oranlarını tek tek aşağıya çekmeye başladı. Yeni dönemde indirimli faiz oranlarından müşterilerine krediler sağlayan bankalar, aynı zamanda ödeme erteleme seçenekleriyle de rahat bir yaz geçirme fırsatı sunar hale geldi.

Acil nakit ihtiyaçları ortaya çıkaran sağlıktan eğitime her türlü ihtiyaç için kullanılabilecek olan ihtiyaç kredileri yeni dönemde de popüler kredi türleri arasındaki yerini aldı. Merkez Bankası verilerine göre ortalama yüzde 2,19 aylı faiz oranından sağlanan ihtiyaç kredileri için bankaların Ramazan Bayramı öncesinde başlayan faiz indirimleri Kurban Bayramı öncesinde de sürdürüldü. Ayrıca bankalar, ödemelerin rahat bir şekilde gerçekleşebilmesi için 92 günlük erteleme seçeneklerini ihtiyaç kredisi paketlerine eklemeye başladı.

Kamu Bankaları İlk Harekete Geçen Bankalar Oldu

Uygun faizli kredi vermesiyle dikkat çeken kamu bankaları olan Halkbank ve Vakıfbank faiz oranlarında gittiği indirime ek olarak ödeme erteleme sunmaya başladı. 50 bin TL’ye kadar 36 ay, 50 bin TL üzeri ve 100 bin TL arasında ise 24 ay vadeli kredi seçeneği sunan Halkbank ve Vakıfbank bankadan maaş alan müşterileri için yüzde 1,55’e kadar faiz oranlarını geriletti. Bunun yanı sıra ödeme erteleme olanağı da tanıyan bu bankalar, kredi geri ödemelerinde üç aylık ödemesiz dönemler sunacağını da duyurdu.

Özel Bankalarda Da Ödeme Ertelemeler Başladı

Müşterilerine avantajlı bir hizmet verebilmek adına verdikleri kredilerinin geri ödemelerinde yapılan ödeme erteleme hizmetini müşterilerine sunmaya başlamış olan bankalar, tutara göre değişmekle birlikte 36 aya kadar taksitlendirdikleri kredilerinde 3 aylık olmak kaydıyla ve maksimum 92 gün olacak şekilde ödeme erteleme yapmaya başladı. İhtiyaç kredilerinde bu avantajı sağlayan bankalar arasında; QNB Finansbank, Akbank, ING Bank, Yapı Kredi Bankası, TEB gibi bankalar yer alırken, bu özel bankaların tamamı ödeme ertelemeli kredi başvurularını internet ve mobil bankacılık sistemlerinden de alır hale geldi. Evden çıkmadan üç ay ödemesiz kredi çekmeyi mümkün hale getirmiş olan QNB Finansbank, Akbank, ING Bank, Yapı Kredi Bankası, TEB gibi bankalar aynı zamanda ödenen ayların toplam vade süresinden düşüleceğini de müşterilerine hatırlattı.

İlgili Makaleler