Ekonomi

Bitcoin İçin Düğmeye Basıldı: Gözler Amerika’da! O Karar Çıkarsa Her Şey Değişebilir! Alınan Karardan Altcoinler De Etkilenecek!

Özellikle Amerikan Merkez Bankası FED’in şahin tutumuna geçişiyle birlikte bir krize sıkışıp kalmış olan kripto para piyasaları, emtia ve para piyasalarının aksine hala düşüşünü sürdürüyor. Bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verileriyle birlikte yükselişe geçmesi beklenen kripto para piyasaları için JPMorgan analistlerinden yeni bir analiz gelmiş bulunuyor.

Son dönemlerin en popüler yatırım araçlarından biri olan kripto para piyasalarında başlayan kriz, yatırımcıları endişelendiriyor. Konuyla ilgili uzman görüşler açıklayan JPMorgan yatırım bankasının analistlerine göreyse, düşüş de korkulacak herhangi bir durum bulunmuyor.

Tarım Dışı İstihdam Verisi Bitcoin’i Etkileyecek

Bir süredir analistlerin yakından takip ettiği veriler arasında yer alan ABD tarım dışı istihdam verisi, bugün 15.30 itibariyle açıklanacak. Özellikle dün açıklanmış olan özel sektör istihdamı rakamlarıyla birlikte mayıs ayında ABD’de 128 bin artış gözlenmesi son zamanların en düşük verisi olmakla birlikte piyasaları derinden etkiledi. İş gücü piyasasındaki yavaşlamanın enflasyon ile mücadelede önemli olduğuna dikkat çeken analisteler, bu rakamların Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz kararlarında etkili olacağını dolayısıyla da piyasalarda risk iştahında artış yaşanabileceğini öngörüyor. Bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinde mayıs ayı için 328 bin beklenti içerisine girmiş olan analistler, bu verinin gerçekleşmesiyle birlikte söz konusu risk iştihanda yine bir artış yaşanacağını ve riskli varlıklara olan talebin artmasıyla da birlikte Bitcoin’de ve altcoin’lerde uzun bir süre sonra yükseliş bekleniyor.

Bitcoin İçin Yukarı Yönlü Tahminler Sürüyor

Dünyanın yakından takip ettiği yatırım bankalarından biri olan JPMorgan’ın analistleri 2022 yılında değişen Amerikan Merkez Bankası FED’in tutumu ile birlikte kripto para piyasalarına ilişkin yeni analizler gerçekleştirmiş bulunuyor. JPMorgan’dan gerçekleşen açıklamalara göre; kripto para piyasası hala gözdeliğini koruyor. Tercih edilen “alternatif varlıklardan” biri olarak gayrimenkulü geride bırakmış olmasına dikkat çeken JPMorgan analistleri, 38 bin doları da Bitcoin için adil bir fiyat olarak görüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan JPMorgan analistleri; “İleriye dönük olarak Bitcoin ve kripto para piyasası için daha genel olarak yukarı yönlü tahminlerimizi koruyoruz” ifadelerini kullanmış bulunuyor.

İlgili Makaleler