Ekonomi

TEB, Akbank, Garanti BBVA’dan Sonra Vakıfbank, Ziraat Bankası Ve Halkbank Da Düğmeye Bastı: Emekliler Dünyanın Promosyonunu Alacak!

Türkiye’de bankalar ile Sosyal Güvenli Kurumu (SGK) arasında yapılan protokol anlaşması sebebiyle üç dönemdir emekliler, banka promosyonlarından yararlanabiliyor. Hem özel hem de kamu bankalarının sağladığı bu promosyon ödemeleri sadece emeklilere değil, emeklilerin hak sahipleri olarak dul ve yetim aylığı alan kişilere de sağlanıyor. Bu kapsamda emekliler bankalarını seçerken hangi bankanın ne kadar promosyon verdiğine önem veriyor.

Emeklilere sundukları avantajları birer birer artırmaya başlamış olan bankalar, haziran ayı itibariyle emeklilere maaşlarını taşımaları karşılığında verdikleri promosyonlarda artışa gitmiş bulunuyor. Yeni ay ile birlikte emekliler, 36 ay maaşlarını aynı bankadan almaya söz vermeleri halinde 3.750 TL’ye varan nakit banka promosyonlarından yararlanabiliyor. Bu kapsamda bankaların promosyon tutarları yeniden güncellenmiş bulunuyor.

Bankalarda Promosyonlar Artmaya Başlıyor

Özel bankaların bilhassa birbiri ile yarıştığı bankacılık sektöründe promosyonlar bu ay itibariyle artmaya başlıyor. Bu kapsamda promosyonları artıran bankalardan biri olan TEB, emekli maaşını taşıdıktan sonra en az iki adet otomatik fatura ödeme talimatı veren emeklilere nakit 3.750 TL promosyonun yanı sıra emekli yakınına referans olan her emekli müşterisine referans başı 250 TL olmak üzere toplamda 2.500 TL ek promosyon sağlıyor. Maaşını 30 Haziran 202 2 tarihine kadar bankasına taşıyan emeklilere 3.500 TL’ye varan nakit promosyonlar veren Akbank, aynı zamanda emeklilere maşından 2 gün öncesi sıfır faiz imkanı ile ek hesap kullanma avantajı yaratıyor. Emekli promosyonlarında artış sağlamış olan Garanti BBVA da banka promosyonlarını bu ay itibariyle 2.750 TL’ye çıkarmasının yanı sıra emekli olan her yakın için 250 TL referans promosyon ödemesi yapmaya başlıyor. Türkiye İş Bankası, 1.500 TL’den düşük (1.500 TL hariç) maaşlar için 2.250 TL promosyon ödemesi yaparken, 1.500 TL ile 2.500 TL arası (2.500 TL hariç) maaşlar için 2.375 TL; 2.500 TL ve üzerinde maaşlar için ise 2.500 TL ödüyor. Vakıfbank ise, maaşa göre değişmekle birlikte 500 ila 750 TL promosyon ödemesinin yanı sıra emeklilere özel kredi kullandırıyor.

Bankalarda Promosyonlar İle Birlikte Ek Avantajlar Da Artıyor

Bankasına maaşını taşıyan emeklilere üç yıllık 3.000 TL’ye varan promosyon ödemeleri sağlayan Yapı Kredi Bankası, aynı zamanda kredi kartı kullanmak isteyen emeklilere ilk harcamasından sonra 150 TL daha promosyon ödemesi yapıyor. Denizbank’ta promosyon tutarları maaş göre 675 TL ila 1.000 TL arasında değişirken; QNB Finansbank, emeklilerin maaş taşıma işlemine 2.750 TL banka promosyonu, kredi kartı istenmesi halinde ise 300 TL eczane ya da alışveriş indirimi veriyor. Ziraat Bankası ve Halkbank promosyon ödemelerinde birbiri ile aynı tutarı kullanırken, 1.499 TL’ye kadar maaş alan emeklilere 500 TL; 1.500 TL ile 2.499 TL aralığında maaş alan emeklilere 625 TL; 2.500 TL ve üzeri maaş alan emeklilere ise, 750 TL promosyon ödemesi gerçekleştiriyor. Emeklilere ek avantajlar ve uygun faizli krediler ile hizmet veren bankalardan biri olan ING Bank ise, 4.000 TL’ye varan emekli promosyonları ile haziran ayını açıyor.

İlgili Makaleler