Personel Alımı

İTÜ 85 Kişi Alıyor! KPSS Şartı Dikkat Çekti; Hem Lisans Hem Önlisans Hem De Ortaöğretim Oluyor! Başvurular…

Üniversiteler de diğer kamu kurum ve kuruluşları gibi toplu işe alım süreçlerini başlatmış bulunuyor. Nisan ayından bu yana devam eden toplu işe alımlarda haber bu kez İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) geliyor.

Geçtiğimiz gün yeni bir ilan yayınlamış olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), on farklı pozisyonda 85 kişiyi istihdam etmeye hazırlanıyor. Başvuruları başlatmış olan İTÜ, pozisyona bağlı olarak KPSS şartı da arıyor.

İTÜ, 85 Kişi Birden İşte Alıyor

Geçtiğimiz gün bir ilan yayınlamış olan İstanbul Teknik Üniversitesi, kısaca İTÜ, 85 kişilik boş kontenjan olduğunu açıklamış bulunuyor. Bu kontenjanlar için haziran ayı içerisinde işe alım gerçekleştirecek olan İTÜ, alacağı personellerin; büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, spor uzmanı antrenör/ cankurtaran, sağlık teknikeri, tekniker, teknisyen, temizlik destek personeli, bahçıvan destek personeli, şoför destek personeli kadrolarında çalışacağını belirtiyor. Bunun yanı sıra başvuruları kendi sitesi (https://pdb.itu.edu.tr/) üzerinden alan İTÜ, başvuru tarihlerini de belirlemiş bulunuyor. Başvuruları 8 Haziran 2022 tarihi itibariyle başlatmış olan İTÜ, başvuruların 22 Haziran 2022 tarihine kadar devam edeceğini ifade ediyor.

İTÜ İş İlanı Başvuru Şartları Belli Olmuş Bulunuyor

Yayınladığı ilanda aradığı şartları da belirleyen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), personellerin 657 sayılı Kanunun 48 maddesinde yer alan nitelikleri taşımaları gerektiğini belirtmiş bulunuyor. Bunun yanı sıra adaylara güvenlik soruşturması yapacak olan İTÜ, bu soruşturması olumlu sonuçlanan adaylar ile çalışmak istiyor. Erkek adaylara özel olarak askerliğe ilişkin bir şart da getirmiş olan İTÜ, “muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş” adayların başvurularını değerlendirmeye alıyor. Bunun yanı sıra pozisyona göre değişmekle birlikte 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olma şartını arayan İTÜ, lisans ve önlisans Mezunları için 2020 KPSS P3; ortaöğretim mezunları için ise 2020 KPSS P94 Puanı türünde yeterli puan alma şartını arıyor. Ayrıca temiz bir adli sicil kaydı arayan İTÜ, suçlar ile ilgili şart maddesinde; “657 sayılı Kanunun 53’üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı ile özürlü bulunmamak. Daha önce bu şekilde istihdam edilenlerden, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” ifadelerine yer veriyor.

İlgili Makaleler