Gündem

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’daydı; Beklenen 3600 Ek Gösterge Açıklaması Geldi! Ek Göstergeden Kimler Yararlanabilecek! İşte O Memurlar…

Bir süredir memur ve memur emeklilerinin dört gözle beklediği gelişmelerden biri olan ek göstergelere ilişkin en detaylı bilgi, kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Taslak metnin kapsamına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek gösterge düzenlemesi için tarih de verdi.

Memurların emekli maaşlarından emekli ikramiyelerine kadar pek çok ödemesine sirayet edecek olan ek gösterge düzenlemesi tamamladı. Müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek göstergeye çıkacak kademedeki memurları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 Ek Göstergenin Müjdesini Verdi

Merak ile takip edilen gelişmeler ile ilgili kabine toplantısının ardından açıklama gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek göstergenin müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamalarında, “Memurlarımızın ek gösterge düzenlemesi çalışmasını tamamladık. Meclisin takdirine sunulacak safhaya getirdik. Öğretmen, polis, sağlık çalışanı ve din görevlilerinin ek göstergelerini 3600’e çıkarma sözü vermiştik. Ancak bu görevler için yapılacak artışın memurlar arasında hiyerarşiyi bozacak durumu gördük. Tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gitmeyi kararlaştırdık.5,3 milyon kamu görevlisinin tamamı yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır” ifadeleri yer aldı. Ardından göstergedeki kademeleri duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, taslak metne ilişkin en detaylı bilgiyi böylelikle sağlamış oldu.

Birinci Dereceye Gelen Memurlar İçin 3600 Ek Gösterge Kesinleşti

Memurluk derecelerine göre verilecek ek göstergenin detaylarından bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birinci dereceye gelmiş olma şartıyla tüm hak sahipleri 3600 ek göstergeye yükseltilecektir. Genel müdürlerin ek göstergeleri 4400, şube müdürü ve ilçe müdürü ek göstergeleri de 2200’den 3000’e çıkartılacaktır. Ek gösterge ile memur maaşlarında küçük artış olsa da emekli ikramiye ve maaşlarında ciddi kazanımlar getiriyor” diye konuştu. Ardından ek göstergenin oluşturacağı farkları da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Ek göstergesi 3600’e çıkan 30 yıllık memurun emekli aylığı 1234 ile 1391 lira arasında, emekli ikramiyesi de 44 bin ile 50 bin 150 lira arasında artacaktır. Düzenlemenin yürürlüğe gireceği yılbaşına göre çok daha yüksek seviyelerde gerçekleşecektir. Kamu görevlilerin maaşlarına da yansıtılacaktır. Mülki idare amirleri başta olmak üzere özlük haklarıyla ilgili makas iyileştirici düzenleme ile gerçekleştireceğiz. Ek göstergenin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler