Personel Alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Hareketlilik Başladı: 1.136 Sözleşmeli Personel Alınacak! Başvurular ÖSYM Üzerinden Yapılacak! Başvuru Sonuçları İçin…

Bir süredir alım yapacağını dillendirmiş olan Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni alacağı 1.136 personel için düğmeye bastı. Geçtiğimiz gün yayınladığı ilan ile başvuru şartlarını ve başvuru şeklini duyuran Tarım ve Orman Bakanlığı, alınacak olan personellerin hangi kadroda istihdam edileceğini de açıkladı. Bunun yanı sıra başvuru sonuçlarına ilişkin yeni bir açıklama gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanlığı, sözleşmeli personel alımına ilişkin kamuoyuna detaylı bir bilgi verdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının toplu alımlar için start verdiği bahar aylarından bu yana Tarım ve Orman Bakanlığı’nın binin üzerinde personel alımı yapacağı dillendiriliyordu. Geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımladığı ilan ile bunu teyit eden Tarım ve Orman Bakanlığı, alım yapacağı 1.136 yeni personel için bir duyuru yayınladı. İşe alım süreçlerinin başvuru aşamasını tamamlamış olan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kez de başvuruların sonuçlanmasına ilişkin bir duyuru gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı İş İlanı Başvuruları 9 Haziran’da Sona Erdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, 523’ü ziraat mühendisi, 392’si veteriner hekim, 135’i gıda mühendisi, 86’sı ise orman mühendisi olmak üzere 1.136 yeni sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuştu. Alımlarını KPSS 2022/8 tercih kılavuzu kapsamında ve ÖSYM üzerinden gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanlığı, başvuruları ise 2 Haziran 2022 tarihi ile 9 Haziran 2022 tarihleri arasında aldı. 9 Haziran 2022 tarihinin saat 23.59’una kadar devam eden başvuruların ne zaman sonuçlanacağına ilişkin henüz bir açıklama gerçekleştirmemiş olan Tarım ve Orman Bakanlığı, adayların sonuçları ÖSYM üzerinden öğreneceğini ve adaylar ekstra bir bilgilendirme yapılmayacağını bildiren bir açıklama yayınladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Alımlarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Uygulanacak

Toplu personel alımı için başvuruların tamamlanmasının ardından bu kez gözler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın adayları neye göre seçeceğine çevrildi. Sözleşmeli personel alacak olan Tarım ve Orman Bakanlığı, adayların 657 sayılı “Devlet Memurları Kanunu” ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ına ilişkin değerlendirileceğini açıkladı. Bu kapsamda “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez” maddesini esas alacağını belirten Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kapsamdaki kişilerinin tercih kılavuzuyla hak kazanması halinde dahi atamalarının gerçekleşmeyeceğini belirtti. Aynı şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar ile Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden çıkarılanların da yeniden atanamayacağı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bildirildi.

İlgili Makaleler