Ekonomi

Asgari Ücretlinin Beklediği Haber Geldi; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ara Zam İçin Göz Kırptı! Temmuz Zammında Asgari Ücret…

Emekliler ile memurların yılda iki kez zam aldığı Türkiye’de özel sektörde asgari ücret ile çalışan vatandaşlar, yapılan son düzenlemeyle birlikte yılda sadece bir kez zam alıyor. Ocak ayında zamlarını almış olan asgari ücretlilerin yüzde 50 üzerinde aldığı rekor zammın enflasyona yenik düşmesi ise yeniden asgari ücretlide bir zam beklentisi oluşturmuş bulunuyor. Öte yandan gelen açıklamalar asgari ücretlinin ara zammına göz kırpıyor.

Geçtiğimiz aylarda asgari ücretlinin ara zammına yasa değişikliğini işaret ederek kapılarını kapamış olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yeniden yeşil ışık yakmaya başlamasıyla birlikte asgari ücretliler de ara zam beklentisi içerisine giriyor. Ara zammında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın masasında çeşitli formüller ile ele alındığı bilinirken, o formüllerden birinin asgari ücretli için oldukça cazip olduğu ortaya çıkmış bulunuyor.

Asgari Ücretliler Ara Zamdan Yararlanacak mı?

Memur ve emeklilerin ara zammı garantilemesinin ardından gözler bu kez asgari ücret ile çalışan vatandaşa çevrilmiş bulunuyor. Enflasyona yenik düşen asgari ücretli için ilk ara zam sinyali Ak Parti Grup Başkan Vekillerinden gelirken; ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de “Enflasyona hiçbir vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz” diyerek ara zam sinyali veren kadro arasına dahil olmuş bulunuyor. Ara zam için birbirinden farklı yöntemleri tartışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın özellikle enflasyon farkını gidermek için bir düzenleme getireceği konuşuluyor.

Asgari Ücretliler Temmuz Zammı Alacak mı?

Özellikle son Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrete ilişkin düzenlemenin sinyalini vermesi asgari ücret ile çalışan vatandaşın temmuz zammı beklentisini artırmış bulunuyor. Bu kapsamda şu an gözler temmuz ayına çevrilmişken; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de her konuşmasında temmuz ayını işaret ediyor. Asgari ücrete ilişkin herhangi bir düzenlemenin müjdesinin henüz verilmemiş olması ise, gözlerin bir sonraki Kabine Toplantısı’na çevrilmesine neden oluyor. Temmuz ayında asgari ücretlinin zam alıp almayacağının önümüzdeki günlerde belli olması beklenirken; masadaki formüllerden biri, prim desteği iken; ikincisinin ise enflasyon oranında zam olduğu biliniyor.

İlgili Makaleler