Personel Alımı

Orman Genel Müdürlüğü Dur Durak Bilmiyor; Yine Personel Alıyor! Üstelik Bu Kez KPSS De Yok! O Bölümlerden Mezun Olmak Yetiyor…

Türkiye’nin Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olan kurumlarından biri olarak vatandaşlara hizmet veren Orman Genel Müdürlüğü (OGM), yeni personel alacağını açıklamış bulunuyor. Hayata geçirilmeye başlanmış olan Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi kapsamında proje destek için üç vasıflı personel alacak olan OGM, personellerin çalışacağı kadroları ve adaylarda aranacak olan şartları da belirlemiş bulunuyor.

İşsizlik rakamların gitgide yükselmeye başladığı pandemi günlerinden bu yana kamu kurum ve kuruluşları da personel kadrolarını artırmış ve istihdamı desteklemeye başlamış bulunuyor. O kamu kurum ve kuruluşlarından biri olan Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi kapsamında Giresun Orman Bölge Müdürlüğü bağlı olan ve Ordu ilinde bulunan Bolaman Proje Destek Birimi için yeni personel alacağını kamuoyuna bildiriyor.

OGM, Sadece Üç Kişi Alıyor

Diğer ilanlarından bağımsız olarak yeni bir ilan yayınlamış olan Orman Genel Müdürlüğü (OGM), bu kez yalnızca 3 kişi alıyor. Giresun Orman Bölge Müdürlüğü bağlı olan ve Ordu ilinde bulunan Bolaman Proje Destek Birimi’nde çalışacak olan üç kişinin 1’i finansal yönetim uzmanı olarak istihdam edilecekken; 1’ini çevre koruma uzmanı, diğer 1’inin ise sosyal koruma uzmanı olarak istihdam edilmesi planlanıyor. Bu kapsamda başvuruların 24 Haziran’a kadar posta, e-Posta ya da şahsen Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’ne yapılmasını isteyen OGM, adayların özgeçmişlerini Türkçe ve İngilizce olarak hazırlamasını istiyor. Aynı zamana bir başvuru mektubu da isteyen OGM, bu mektupta; telefon numarası, adres ve başvuru pozisyonun başvuru numarasının belirtilmesini muhakkak talep ediyor. Ayrıca OGM, adaylardan diploma, sertifika, referans mektubu vb. belgelerin de fotokopisini başvuru esnasında istiyor.

OGM, Her Pozisyon İçin Farklı Mezuniyet İstiyor

Her pozisyon için farklı bir eğitim şartı getirmiş olan Orman Genel Müdürlüğü (OGM), çevre koruma uzmanı için çevre mühendisliği vb. alanlardan lisans eğitimi alınmasını isterken; finansal yönetim uzmanı için ise, orman mühendisliği ya da dört yıllık lisans mezunu olma şartı arıyor. Sosyal koruma uzmanı için de eğitim şartı arayan OGM; sosyoloji, iktisat, halkla ilişkiler, eğitim veya ilgili alanda lisans derecesine sahip bir eğitim almayı şart koşuyor.

İlgili Makaleler