Personel Alımı

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı İş İlanı Yayınladı: 48 Şehir, 207 Personel! KPSS Detayı Önemli! Başvurular…

Kamu kurum ve kuruluşları toplu personel alımına devam ediyor. Son personel alımı ilanı ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan geliyor. Bu ay içerisinde alım yapacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 207 personel alımı gerçekleştireceğini açıklamış bulunuyor.

Haziran ayı içerisinde 207 personel alacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin 48 ilinde istihdam edilmek üzere personel alımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Başvuruların 15 Haziran’a kadar devam ettiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın personel alımlarında KPSS’ye girmiş olma şartı da aranıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 207 Temizlik Personeli Arıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Adana’ya 5, Adıyaman’a 3, Ağrı’ya 2, Aksaray’a 1, Ankara’ya 68, Antalya’ya 9, Artvin’e 2, Aydın’a 2, Balıkesir’e 4, Batman’a 3, Bayburt’a 2, Bingöl’e 2, Burdur’a 2, Bursa’ya 3, Çanakkale’ye 2, Çorum’a 1, Diyarbakır’a 4, Erzurum’a 2, Gaziantep’e 3, Giresun’a 3, Hatay’a 2, Iğdır’a 1, Isparta’ya 2, İstanbul’a 12, İzmir’e 9, Kahramanmaraş’a 2, Kars’a 2, Kastamonu’ya 2, Kırıkkale’ye 2, Konya’ya 4, Kütahya’ya 4, Malatya’ya 4, Manisa’ya 2, Mersin’e 3, Muğla’ya 4, Muş’a 2, Nevşehir’e 2, Niğde’ye 3, Osmaniye’ye 2, Sakarya’ya 2, Samsun’a 5, Sivas’a 2, Şanlıurfa’ya 2, Tokat’a 1, Uşak’a 4, Yozgat’a 1 ve Zonguldak’a 3 olmak üzere 27 temizlik personeli alımı gerçekleştireceğini açıklamış bulunuyor. Tam 48 şehirde alım yapacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, personel alımlarını ÖSYM KPSS 2022/9 tercih kılavuzu kapsamında gerçekleştiriyor. Başvuruları 15 Haziran 2022 tarihine kadar alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, başvuru adresi olarak ise ÖSYM’nin resmi internet sitesine işaret ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Personel Alımlarında KPSS P94 Puanı İstiyor

Başvuruya ilişkin detaylı bir tercih kılavuzu yayınlamış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, adayların 2020 yılında düzenlenen Ortaöğretim KPSS’e girmiş olmasını talep ediyor. Bu sınavdan KPSS P94 puanı almış olmayı şart koşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, aynı zamanda başvuru yapacak olan personellerin şu an için sigortalı bir işte çalışmıyor olmasını talep ediyor. Mezuniyet şartı olarak ortaöğretim kurumlarının herhangi birini başarıyla bitirme şartını getirmiş olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, adli sicil kaydı temiz ve kadroya ilişkin özel şartları da taşıyan adayların başvuruların 15 Haziran 2022 tarihine kadar bekliyor.

İlgili Makaleler