Personel Alımı

İçişleri Bakanlığı’nın Personel Alımı Detayları Belli Oldu! 3 Bin 546 Personel Alımı İçin Başvurular Başladı; Son Başvuru Tarihi…

Pek çok branştan kamu personeli alımı gerçekleştirmeye hazırlanan İçişleri Bakanlığı hem merkez hem de taşra teşkilatlarında istihdam etmek üzere 3 bin 546 personel alımı gerçekleştiriyor. Başvuruları için tarih aralığını duyurmuş olan İçişleri Bakanlığı, adaylarda aradığı genel kriterleri de açıklamış bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete aracılığıyla personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuş olan İçişleri Bakanlığı, avukattan büro personellerine kadar çok sayıda kadro boşluğunun olduğunu açıklamış bulunuyor. Bu kadro boşluklarını doldurmak için harekete geçen İçişleri Bakanlığının personel alımı ilanına başvurular, 17 Haziran 2022 tarihi itibariyle başlıyor.

Merkeze 243, Taşraya 3 Bin 303 Sözleşmeli Kamu Personeli Alınıyor

Sadece merkez teşkilatlarına değil, taşra teşkilatlarına da alım gerçekleştirecek olan İçişleri Bakanlığı, merkez teşkilatlarına 243; taşra teşkilatlarına ise 3 bin 303 personel almaya hazırlanıyor. Merkez teşkilatlarına alacağı 243 personeli; kağıt restoratörü, arşiv uzmanı, avukat, psikolog, sosyal çalışmacı, programcı, harita teknikeri, grafiker, bilgisayar mühendisi, makine mühendisi, elektrik-elektronik mühendisi, yazılım mühendisi, endüstri mühendisi, inşaat mühendisi, harita mühendisi, şehir plancısı, İngilizce mütercim tercüman, büro ve destek personeli olarak istihdam edecek olan İçişleri Bakanlığı, taşra teşkilatına ise; avukat, arşiv uzmanı, sosyal çalışmacı, bilgisayar mühendisi, programcı, elektrik-elektronik teknikeri, büro ve destek personeli, silahlı koruma ve güvenlik görevlisi, şoför ve temizlik görevlisi arıyor. Başvuruları 17 Haziran 2022 tarihi ile 21 Haziran 2022 tarihleri arasında kabul eden İçişleri Bakanlığı, “www.icisleri.gov.tr” internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile alıyor.

İçişleri Bakanlığı, Kamu Personeli Genel Şartlarını Arıyor

Pozisyona özel şartların yanı sıra kamu personeli alımlarında kullanılan 4/B sözleşmeli personel şartlarını da adaylarda arayan İçişleri Bakanlığı, her pozisyon için genel şartların taşınmasını istiyor. Genel şartlar kapsamında adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını geçmiş olması ve kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması gerekiyor. Bunun yanı sıra adayların Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde yer alan suçlardan mahkum edilmemiş olmamasını şart koşan İçişleri Bakanlığı,  bu suçları ise; “Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık” olarak özetliyor.

İlgili Makaleler