Ekonomi

Kurban Bayramı İkramiyesi İçin Hazırlıklar Başladı; Zam Konusu Yine Gündemde! “Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Kadar?” Temmuz’da Yatacak!

En çok emekliler yararlandığı için emekli bayram ikramiyesi olarak anılan ikramiyelerin ikinci ve yılın son ikramiye ödemeleri yaklaştı. Yaklaşan tarihle birlikte Kurban Bayramı’ndan hemen önce ödenecek olan emekli bayram ikramiyelerinin ödeme tarihi de zam alıp almayacağı sorusu da cevap almaya başladı.

Dört yıldan bu yana ödenen bayram ikramiyelerinin ilki Ramazan Bayramı’ndan hemen önce ödenmişti. İkinciyi Kurban Bayramı’ndan hemen önce emekliler ve diğer hak sahiplerinin hesabına geçirecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bayram ikramiyeleri için hazırlıklara başladı.

Bayram İkramiyelerinde İkinci Ödeme Yaklaşıyor

SSK (4A), Bağ-Kur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) emeklileri başta olmak üzere emeklilerin hak sahibi olarak ölüm aylığı alanların da yararlandığı bayram ikramiyelerinden aynı zamanda şehit yakınları ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, şeref aylığını alan kişiler, şampiyonluk yaşayan sporcular, geçici koy korucusu olanlar, terör zararı nedeniyle aylık alan sivil vatandaşlar ve Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri de yararlanıyor. İlk ödemenin Ramazan Bayramı’ndan hemen öncesindeki haftada yapılan ikramiyelerin ikinci ödemelerinin Kurban Bayramı’ndaki önceki haftaya denk gelen 4 ila 8 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ancak konuya ilişkin henüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yetkililerince gerçekleştirilmiş bir açıklama bulunmuyor.

Bayram İkramiyelerine Zam Gelmesi Yeniden Gündeme Alınıyor

2018 yılından bu yana yürürlükte olan bayram ikramiyeleri, bin TL olarak ödenmeye başlanmıştı. 2021 yılına kadar bin TL olan bayram ikramiyeleri, 2021 yılının Ramazan Bayramı öncesinde bin 100 TL olarak duyurulmuş ve ikramiyelere 100 TL zam yapılmıştı. O günden bugüne artan enflasyon bayram şekerlerinden kurbanlık fiyatlarına kadar her şeyi adeta dört beşi katına çıkarınca özellikle emekli maaşı ile geçinen vatandaş da bayram ikramiyesine zam beklentisi oluşmuştu. Ancak, Ramazan Bayramı öncesinde yatırılan bayram ikramiyelerinin ilk ödemesine zam gelmedi ve bin 100 TL olarak ödendi. Temmuz ayında zamlı maaşlarının ilkini alacak olan emekliler, bu zamdan bayram ikramiyelerinin etkilenip etkilenmeyeceğini merak etmeye başlasa da henüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yetkililerinden herhangi bir zam gelmedi. Öte yandan sürekli olarak zam alması konuşulsa da Kurban Bayramı ikramiyelerin de bin 100 TL olarak ödenmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler