Kamu Haberleri

Kamuda Geçici Görevli TYP Çalışanları İçin Kadro Müjdesi Gelir Mi?

Kamu kurum ve kuruluşları taşeron işçi sisteminin kaldırılmasının ardından Toplum Yararına Program (TYP) ile personel alımı yapmaya yöneldiler. 

Bu kapsamda yayımlanan TYP ilanları daha önceki yıllara oranlara artış gösterdi. 

Kamu kurumları tarafından yayımlanan bu TYP ilanları ile işe alınan personeller ise bazı konularda mağdur olduklarını dile getiriyorlar. TYP işçilerinin kadro talebi ve detaylarını haberimizde ele aldık.

TYP ÇALIŞANLARINA KADRO MÜJDESİ GELİR Mİ?

Bilindiği üzere TYP personelleri belirli süreli işe alınıyorlar. En fazla 9 ay istihdam edilen işçiler görev sürelerinin dolmasıyla işsiz kalıyorlar. Çalışma sürelerinin kısıtlı olması dolayısıyla çok sayıda haktan yararlanamayan işçiler işsizlik maaşı, kıdem tazminatı alamıyorlar. Yılın bir bölümünü işsiz geçiren vatandaşlar için ayrıca bir sonraki alımlarda iş garantisi yok. 

Yeniden alım olursa kura sürecine katılan vatandaşlar kura çıkması halinde işe girebiliyorlar. 

En Büyük Talep Kadro

TYP kapsamında çalışmış ve halen çalışmakta olan vatandaşların ortak talebi kadro. İşçileri TYP alımlarının sürekli olmasını ve belirli bir süre işsiz kalmak istemediklerini ifade ediyorlar. Bunun için sosyal medya aracılığıyla taleplerini dile getiren adaylar, hükümetin bu konuda bir an önce adım atmasını bekliyor. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir