Personel Alımı

Üniversite Personel Alımlarına Bir Yenisi Daha Eklendi; Konya Teknik Üniversitesi 15 Personel Alacağını Duyurdu! Lise, Ön Lisans, Lisans Mezunu Fark Etmiyor!

Personel istihdamının kamu ayağında en geniş istihdamı sağlayan kurumların başında gelen üniversiteler, bu sene toplu personel alımlarını arka arkaya gerçekleştiriyor. Ankara Üniversitesi’nin toplu personel alımı ile başlayan süreçte İstanbul Teknik Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Ege Üniversitesi gibi pek çok üniversite daha personel alımı gerçekleştireceğini açıklamış bulunuyor. Bu ilanlara sonuncu olarak ise, Konya Teknik Üniversitesi personel alımı ilanı ekleniyor.

Resmi Gazete’de 14 Haziran 2022 tarihinde yayınlanan ilan ile Konya Teknik Üniversitesi’nin 15 sözleşmeli kamu personeli alacağı ortaya çıkmış bulunuyor. Başvuruları ilanın yayınlandığı günden bugüne almaya devam eden Konya Teknik Üniversitesi, açıkta olan pozisyonları ve son başvuru tarihini de aynı ilan içerisinde açıklamış bulunuyor.

Konya Teknik Üniversitesi Personel Alımı İlanına Başvurular 28 Haziran’a Kadar Devam Ediyor

15 sözleşmeli personel alacak olan Konya Teknik Üniversitesi, personel alımlarını lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adaylar arasından gerçekleştiriyor. Bu kapsamda lise mezunlarından 2 koruma ve güvenlik görevlisi ile 6 destek personeli alacak olan Konya Teknik Üniversitesi; ön lisans mezunlarından 1 tekniker ve 4 büro personeli, lisans mezunlarından ise 1 mühendis ve büro personeli alımı yapıyor. Başvuruları Konya Teknik Üniversitesi resmi internet sayfası www.ktun.edu.tr içerisinde yer alan başvuru formunun doldurulup, talep edilen belgeler ile birlikte şahsen ya da posta yoluyla Personel Daire Başkanlığı’ndan kabul edecek olan Konya Teknik Üniversitesi, son başvuru tarihini ise 28 Haziran 2022 olarak belirlemiş bulunuyor.

Konya Teknik Üniversitesi Personel Alımı Şartları

657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. Maddesindeki şartlara tabi olarak kamu personel alımı gerçekleştirecek olan Konya Teknik Üniversitesi, adayların genelde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına, 18 yaşından büyük olmasına, kamu haklarından yararlanabiliyor olmasına, herhangi bir sağlık sorununa sahip olmamasına ve arşiv araştırması ile güvenlik soruşturmasına tabi tutulduğunda her ikisinde olumlu sonuçlanmasına dikkat edecek. Aynı zamanda erkek adayların askerlik ile bir ilişiğinin olmamasını isteyen Konya Teknik Üniversitesi, tüm adayların KPSS 2022 sınavına girmiş olmasını da isteyecek. Lise mezunları için P94, ön lisans mezunları için P93 sınavından en az 50 almayı şart koşacak olan Konya Teknik Üniversitesi, lisans mezunlarından ise P3 puan türünden en az 50 puan talep edecek.

İlgili Makaleler