Ekonomi

Bankacılık Sektörü Gelişti; Vatandaş Karlı Çıktı! Artık Tek Bir SMS Hesaba 40 Bin TL Geçiriyor! Üstelik SMS Kredilerinde…

Teknolojik gelişmelerin hızla bankacılık sektörünü de etkilemeye başladığı özellikle son 10 yılda sektörde bir dijitalleşme rekabeti başladı. Artık şubelere gerekmedikçe müşterilerini davet bile etmeyen bankalar, krediden kredi kartına tüm başvuruları mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden almaya başladı. Aşağıdaki bankalar ise, mobil ve internet bankacılığını kullanamayan vatandaşlara alternatif olarak SMS ile kredi sunar hale geldi.

Bankaların kendilerini her geçen gün geliştirdiği şu günlerde mobil bankacılık ve internet bankacılığının yanı sıra SMS bankacılığı da popüler hale geldi. SMS bankacılığında hizmetlerini geliştirmiş olan bazı bankalar ise, banka şubesine gitmeye hiç gerek kalmadan anında kredi vermeye başladı. O bankalar arasında yer alan Akbank, Aktifbank, Türkiye İş Bankası ve Fibabank ise, SMS kredilerinin en avantajlılarını vereceğini duyurdu.

Tek SMS Yetiyor

Ani ve günlük nakit sıkışıklıkları için birebir bir SMS kredisi sağlayan Akbank, 10 bin üst limit ile yüzde 2,30 faiz oranından ve 36 ay vadeyle kredi sağlamaya başladı. Söz konusu krediye başvuruları SMS ile alan ve 36 ay taksitte aylık sadece 449 lira 54 kuruş ödeme alan Akbank, başvuru için T.C. kimlik numarasını 4425’e kısa mesaj ile gönderilmesinin yeterli olacağını açıkladı. SMS kredisinde limiti oldukça yüksek tutan Aktifbank ise, 40 bin TL’ye kadar her limitte SMS ile kredi çekebileceğini duyurdu. Aylık faizi yüzde 2,69 olarak uygulayan Aktifbank, vadelerde ise azami 36 taksit sunacağını açıkladı. Öte yandan Aktifbank’ın 10 bin TL çekilmesi halinde ve en uzun vadede aylık 483 lira 15 kuruş ödemeler ortaya çıkaran kredisine başvuru için KREDİ yazıp, bir boşlu bırakıp T.C. kimlik numarasını yazıp 3050’ye SMS göndermenin yeterli olduğu öğrenildi.

Anında Onaylanıyor

SMS kredilerinin en özel avantajlarından biri de hızla onaylanması oluyor. Bu kredilerden birini veren Türkiye İş Bankası, aylık yüzde 2,15 faiz oranıyla üst limit olmaksızın, azami 36 aya kadar taksitle kredi sağlamaya başladı. 10 bin TL kredi için aylık taksitlerini minimum 436 lira 93 kuruş olarak belirleyen Türkiye İş Bankası, başvuru için ise, NAKİT, T.C. KİMLİK NO, KREDİ TUTARI, DOĞUM TARİHİ bilgilerinin aralarında birer boşluk bırakılarak yazılıp, 4402 numaralı kısa mesaj atılmasını talep etti. Bir diğer SMS ile kredi veren banka Fibabank ise, aylık yüzde 2,09 oranı faiz ve 36 ay azami vadeyle kredi sağlayacağını açıkladı. Başvuru için sadece T.C. kimlik numarası isteyen Fibabank, başvuru numarası olarak ise 3422 numara kısa mesaj hattını verdi.

İlgili Makaleler