Ekonomi

Gelir Belgesi Şartı Kalktı; Herkes 125 Bin TL’ye Kredi Çekebilecek! Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalardan Kredi Çekebilmek İçin Tek Şart…

Özellikle son 6 ay ila 12 ay içerisinde düzenli olarak sigortası yatan ve gelire sahip olduğunu çeşitli belgeler ile kanıtlayabilen vatandaşlar banka kredilerinden daha kolay yararlanıyor. Ancak, bazı bankalar gelir belgesi sunamayan vatandaşlara da kredi veriyor.

Gelir belgesi olmadan kredi veren bankalar, kredi notu ya da diğer şartlarına uygun olan vatandaşların 125 bin TL’ye kadar olan ihtiyaçları için ihtiyaç kredisi verebiliyor. Bu bankalara ise, her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

Gelir Belgesiz Kredi Alabilmek İçin Birtakım Şartları Sağlamak Gerekiyor

Bankaların gelir belgesiz olarak kredi vermesi halinde kredi vermek için ele aldığı temel kriter vatandaşın kredi notu oluyor. Kredi notu 1.300 ila 1.700 arasında olan vatandaşların gelir belgesiz olarak kredi çekmesi daha kolay görünüyor. Bunun yanı sıra belli bir yaş aralığına kredi veren bankalar ister gelir belgeli ister gelir belgesiz olsun 18 yaşını doldurmuş ve 68 yaşını aşmamış olan kişilere kredi sağlıyor. Ayrıca bazı bankalar gelir belgesiz kredi vermek için bankasında vadesiz mevduat hesabı açtırmak ya da bulundurmak gibi şartları da arıyor.

Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar Artıyor

Gelir belgesiz kredi almak için vatandaşlar sadece bazı bankalardan yararlanabiliyor. O bankalardan biri olan Akbank, gelir belgesi olmayan vatandaşlara şartlarını sağlaması halinde yüzde 2,30 faiz oranı ile 125 bin TL’ye kadar kredi sağlıyor. Azami 36 vade de sağlayan Akbank, bu kredi türünden çekilecek olan 10 bin TL’lik bir ihtiyaç kredisi için aylık sadece 449 lira 54 kuruş ödeme ortaya çıkarıyor. Gelir belgesiz kredi sağlayan bir başka banka olan TEB ise, 1000 bin TL’ye kadar aylık yüzde 2,15 faiz oranı ile kredi veriyor. TEB’den çekilecek olan 10 bin TL değerinde bir ihtiyaç kredisinin 36 aylık vadesinde ise aylık taksit tutarları 436 lira 93 kuruş olarak hesaplanıyor.

Gelir belgesiz kredi sağlayan bankalar arasında yer alan Türkiye İş Bankası, yüzde 2,15 aylık faiz ve 36 aya varan vade imkanlarıyla 100 bin TL’yi aşmamak koşuluyla kredi veriyor. Bu bankadan çekilecek olan 10 bin TL değerindeki bir kredinin en düşük geri ödemesi 436 lira 93 kuruş oluyor. Gelir belgesiz bir şekilde kredi sağlayan son banka olan ING Bank ise, 80 bin TL’ye kadar aylık 3,19 oranından faiz ve 36 ay vade ile ihtiyaç kredisi sağlıyor. Öte yandan ING Bank’tan 10 bin TL değerinde ihtiyaç kredisi çeken vatandaşların bu şartlar altında ödemesi gereken aylık taksit 518 TL’ye kadar düşürebiliyor.

İlgili Makaleler