Ekonomi

İstanbulkart İle Bir Tek Bu Olmuyordu; Artık O Da Oluyor! İstanbulkart Sahipleri O Banka Üzerinden Faizsiz Bir Şekilde Kredi Çekebiliyor…

Türkiye’nin örnek işlerine imza atan belediyelerinden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki ile kurulan İstanbul Belediyeler Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BELBİM), İstanbulkart’a ilişkin çok önemli adımlar atmaya devam ediyor. İstanbulkart’ın market alışverişlerinde geçmesini sağlayan BELBİM, bu kez da faizsiz kredi için Fibabanka ile protokol imzalamış bulunuyor.

Dijital dünyaya ayak uydurmasıyla ses getiren kurumlardan biri olan İstanbul Belediyeler Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BELBİM), bir süredir İstanbulkart’ın bir ulaşım kartından çok daha fazlası olması için çabalıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hemen hemen tüm hizmet noktalarında kart yerine kullanılabilen İstanbulkart, market alışverişlerinden sonra şimdi de bankacılık hizmetleri için kullanılabiliyor.

Faizsiz Ve Düşük Faizli İki Ayrı Seçenek Olacak

İstanbulkart sahibi olan vatandaşların gün içerisinde ortaya çıkan acil nakit ihtiyaçları için Fibabanka ile bir protokol imzalamış olan İstanbul Belediyeler Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BELBİM), bu iş birliği sayesinde vatandaşların 2 bin 500 TL’ye kadar olan tüm ihtiyaçlarının 5 ay vade ve faizsiz bir şekilde karşılanacağı açıklamış bulunuyor. aynı zamanda 5 bin TL’lik de bir kredi paketi sunacak olan BELBİM ve Fibabanka iş birliği, bu pakette ise, düşük faiz ve 24 ay vade sunmaya hazırlanıyor. Henüz uygulamaya konmamış olan bu iş birliği için bir de duyuru metni yayınlamamış olan BELBİM, konuya ilişkin detayları açıklamış bulunuyor.

16 Milyon Vatandaş Faydalanabiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki ile kurulan ve yetkili ilk elektronik para toplama kuruluşu olan İstanbul Belediyeler Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BELBİM), Fibabanka ile gerçekleştirdiği iş birliğini geçtiğimiz gün kamuoyuna resmi olarak da duyurdu. BELBİM’in duyurusunda; “Müşterilerimizin ihtiyaçlarını dijitalleştirerek benzersiz bir bankacılık deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda 16 milyon aktif İstanbulkart kullanıcısı bulunan BELBİM ile önemli bir iş birliğine imza attık. BELBİM AŞ’nin bu yenilikçi projesinin çözüm ortağı olmaktan ve İstanbullu vatandaşların yaşantısına, aile ekonomisine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” ifadeleri yer alırken; detayların ilerleyen zamanlarda açıklanacağı ve çok yakın zamanda İstanbulkart mobil uygulaması içerisinden başvuruların başlayacağı öğrenildi.

İlgili Makaleler