Kamu Haberleri

Emekli ve Memurların Enflasyon Farkı Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Memur ve emekli vatandaşlar Temmuz ayını beklemeye başladılar. Toplu Sözleşme kapsamında maaşlarına belirlenen oranda sabit zam alacak olan, memur ve emekliler bu zamma ek olarak enflasyon farkı zammı alacaklar.

Peki enflasyon farkı zammı ne zaman belli olacak? Tahmin edilen öngörüler neler? İşte konuya dair detaylar,

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA ENFLASYON FARKI ZAMMI

Yetkili memur sendikası olan Memur Sen ile hükümet tarafı tarafından 2017 yılının Ağustos ayında gerçekleştirilen toplu sözleşme kararlarına göre; memur maaşlarına yüzde 5 direk zam yapılacak. 

Bu orana ek olarak ise yüzde 4’ün üstündeki enflasyon farkı da maaşlara yansıtalacak. Enflasyon farkı oranı, 2018 yılının ilk altı aylık döneminde oluşan orana göre belirlenecek. Yılın ilk 5 ayında oluşan enflasyon oranı yüzde 4.99 olurken bu durumda enflasyon farkı da yüzde 0.99 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu 3 Temmuz tarihinde Haziran ayına dair enflasyon rakamlarını açıklayacak. Bu açıklamanın ardından ilk 6 aylık oran belli olacak ve maaşlar için enflasyon farkı zammı netlik kazanacak.

Merkez Bankası tarafından enflasyon beklenti anketinde ise Haziran ayında enflasyon düşecek. Beklenti anketine göre enflasyon farkı zam oranı yüzde 0.94 seviyelerinde olacak.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir