Gündem

Emeklinin Yüzünü Güldürecek Kredi Faiz Oranları Açıklandı Üç Banka Açık Ara Önde! Sadece Maaşını Bu Bankalardan Almak Yetiyor…

Düzenli maaş müşterisi olan emeklilerin bankalardan kredi alması da çok daha kolay oluyor. Bu nedenle bankaların her zaman hedef müşteri kitlesi içerisinde yer alan emeklilere özel çok avantajlı bankacılık hizmetleri de veriliyor. O bankacılık hizmetlerinden en çok tercih edileni 2022 yılında da emeklilere özel faiz oranlarıyla sunulan ihtiyaç kredileri oluyor.

Bir kamu bankası olmalarıyla faiz oranlarını her zaman özel bankaların altında tutan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank söz konusu emekliler olduğunda faizlerini daha da düşürüyor. Emeklilere özel olarak krediler sağlayan kamu bankaları, piyasanın en uygun faiz oranlarını sunmasının yanı sıra aynı zamanda esnek geri ödeme planları da çıkarıyor. Üç bankanın da şartları benzerken; bu bankalardan düşük faizli kredi çekebilmek için tek şart, emekli maaşını bu bankalardan alıyor olmak oluyor.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank Emekli Dostu Kredi Paketleri Dönemini Başlatıyor

Emekli dostu hizmet anlayışlarıyla özellikle emekli müşterilerine rahat bir nefes aldırmayı amaçlayan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank maaşını kendi çatısı altından alan emeklilere çok özel faiz oranlarıyla hizmet veriyor. Kredilerin geri ödemelerinde de oldukça esnek ödeme planları ortaya çıkaran Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kişiye özel ödeme planları oluşturabiliyor. Bunun yanı sıra BDDK düzenlemesi gereği aynı mevduatı sünmekle yükümlü olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 50 bin TL’ye kadar olan ihtiyaç kredilerinde 36 ay, 50 bin TL’nin üzerindeki ihtiyaç kredilerinde 24 ay, 100 bin TL’nin üzerindeki ihtiyaç kredilerinde ise 12 ay taksit seçeneği sağlıyor. Başvuruları hem mobil hem de internet bankacılığı üzerinden alan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank isimli kamu bankaları, aynı zamanda SMS ve telefon bankacılığı ile ATM ve şubelerinden de kredi başvurularını kabul ediyor. Öte yandan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın emeklilere özel sundukları kredilerin şartları değişiklik gösterebiliyor.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank Emekli Kredisi Hesaplama

Emeklilere en yüksek kredi limiti veren bankalardan biri olan Vakıfbank 400 bin TL’ye kadar tüm ihtiyaçları emekli müşterilerine özel faiz oranlarıyla kredilendiriyor. Ziraat Bankası ise, verdiği krediyi emeklinin maaşına göre belirliyor. 20 bin TL’ye kadar olan ihtiyaç kredilerini emeklilere yüzde 1,55 oranından sağlayan Ziraat Bankası, 20 bin TL’den 40 bin TL’ye kadar olan ihtiyaç kredilerini ise yüzde 1,69 oranıyla faizlendiriyor. Halkbank’ın ise emeklilere özel iki ayrı kredi paketi bulunuyor. Emeklilere 5 bin TL’ye kadar olan ihtiyaçları için “Mini Emekli Kredisi” paketi sunan Halkbank, emeklilerin 100 bin TL’ye kadar olan ihtiyaçları için ise “Mutlu Emekli Kredisi” paketini devreye sokuyor. Her iki paketten de emekliler kendilerine özel sunulan faiz oranlarıyla yararlanabiliyor.

İlgili Makaleler