Personel Alımı

Gelir İdaresi Başkanlığı 650 Gelir Uzman Yardımcısının Ardından 70 Bilişim Personeli Alıyor! Başvurular Başladı; Son Günü Kaçırmayın…

Personel alımı gerçekleştireceği Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarıyla ortaya çıkmış olan Gelir İdaresi Başkanlığı, geçtiğimiz gün yayınladığı ilan ile 650 yeni gelir uzman yardımcısı alacağını duyurmuştu. Ardından bir ilan daha yayınlayan Gelir İdaresi Başkanlığı, bu kez 70 yeni bilişim personeli alımı gerçekleştiriyor.

Son zamanlarda alım yapan kamu ilanları arasına geçtiğimiz gün iki yeni ilan daha ekleyen Gelir İdaresi Başkanlığı hem gelir uzman yardımcısı hem de bilişim personeli alımı gerçekleştiriyor. Her iki pozisyon için de şartları açıklamış olan Gelir İdaresi Başkanlığı, personellerin hangi şartlarda istihdam edileceğini de açıklamış bulunuyor.

Gelir Uzman Yardımcıları 12 İlde İstihdam Ediliyor

Gelir uzman yardımcısı alacağını duyurmuş olan Gelir İdaresi Başkanlığı, alacağı 650 personelin; 50’sini Antalya’da, 70’ini Bursa’da, 65’ini Gaziantep’te, 100’ünü İstanbul’da, 25’ini İzmir’de, 55’ini Kocaeli’nde, 60’ını Konya’da, 20’sini Mardin’de, 35’ini Muğla’da, 20’sini Samsun’da, 70’ini Tekirdağ’da, 10’unu ise Zonguldak’ta istihdam ediyor. 70 bilişim personeli için en az 2 en fazla 10 yıl tecrübe arayan Gelir İdaresi Başkanlığı, bu alanda ise; Java yazılım uzmanı, kıdemli Java yazılım uzmanı, lise mezunu Java yazılım uzmanı, yazılım mimarı, bilişim sistemleri uzmanı, bilişim ağları uzmanı, bilişim sistemleri devops uzmanı, veri tabanı yöneticisi, uzman veri tabanı yöneticisi, iş zekası uzmanı ve kıdemli iş zekası uzmanı arıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı Şartları Da Ortaya Çıkmış Bulunuyor

Alacağı gelir uzman yardımcısı ve bilişim personeli alacak olan Gelir İdaresi Başkanlığı, 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arıyor. Aynı zamanda gelir uzman yardımcılarında KPSS’den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmayı şart koşan Gelir İdaresi Başkanlığı, 35 yaşından büyük olmayan ve üniversitelerin; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden lisans eğitimi alarak mezun almayı şart koşuyor. Bilişim alanı için de ek şartlar getirmiş olan Gelir İdaresi Başkanlığı, KPSS’den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmanın yanı sıra, yabancı dil sınavlarından da geçer not almayı talep ediyor. Başvuruları kendi sitesi üzerinden alan Gelir İdaresi Başkanlığı, gelir uzman yardımcılığı için sınav başvurularını 21 Haziran’dan 30 Haziran tarihine kadar alacakken; bilişim personelleri için başvuruları 24 Haziran 2022 tarihine kadar kabul ediyor.

İlgili Makaleler