Ekonomi

SED Yardımlarında Yeni Dönem Başladı; Artık Çocuk Başına 1.649 TL Ödeme Yapılacak! Başvurular O Kuruma Yapılacak…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED), bakanlığın özellikle temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelerinin çocuklarının sağlıklı bir şekilde gelişimine devam edebilmesi adına nakdi olarak ödeniyor. Ocak ayı itibariyle zam almış olan SED ödemeleri, artık çocuk başına 1.649 TL olarak yapılıyor.

Başvuruların hala devam ettiği SED ödemeleri ile ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; “SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 1.259 TL’den 1.649 TL’ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 1.964 TL’den 2.572 TL’ye çıkarıldı” ifadelerini kullanmıştı. Haziran ayı ödemelerinin de gerçekleştirildiğini duyuran Bakan Yanık, başvurular için adres verdi.

SED Yardımı İçin Başvurular Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyacı olan ailelere ödenen SED ödemeleri başvuruları yılın belli bir ayında değil, her dönemde alınıyor. Bu kapsamda yardım almak isteyen vatandaşlar başvurularını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri’ne şahsen dilekçeyle yapabileceği gibi e-Devlet Kapısı içerisinden de başvurular kabul ediliyor. Bu kapsamda şahsen başvuru yapabilecek olan vatandaşların başvuru dilekçesinin yanı sıra T.C. kimlik kartını yanında bulundurması ve çocuklarının öğrenci belgelerini de başvuruda teslim etmesi gerekiyor. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen SED yardımından her gelir seviyesindeki vatandaş ya da her çocuğu olan vatandaş yararlanamıyor. Bu kapsamda SED yardımı almak isteyen vatandaşların bazı şartları taşıması gerekiyor.

SED Yardımından Herkes Yararlanamıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı özellikle bazı aileleri SED yardımı kapsamından yararlandırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklanan SED yardımı şartları kapsamında haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar öncelikli olarak yararlanıyor. Bu çocukların aile ortamında büyümesini desteklemek için verilen SED yardımı, aynı zamanda; ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olan ailelerin çocukları ile olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocuklarına ödeniyor.

İlgili Makaleler