Gündem

Peşin Faiz Ödemeli Kredi Dönemi Türkiye İş Bankası’nda Başlıyor: Faizler Sıfıra Çekilecek, Aydan Aya Taksitle Ödenecek! İşte, Detaylar…

Kredi faizlerinin günden güne artmaya devam ettiği günümüzde vatandaşların banka seçerken en çok dikkat ettiği konulardan birisi de faiz oranları oluyor. Bu nedenle birbiriyle sürekli faizleri konusunda rekabet gerçekleştiren bankalardan faiz indirimi haberleri Kurban Bayramı öncesinde arka arkaya gelmeye başlamış bulunuyor. Bu konuda adeta bir devrim yapan Türkiye İş Bankası ise, faizleri komple kaldırmaya hazırlanıyor.

Kurban Bayramı önü faiz indirimine giden bankalar arasındaki yerini alan Türkiye İş Bankası, bankacılık sektöründe çığır açacak bir uygulama ile müşterilerinin karşısına çıkmaya başlıyor. Bu aydan itibaren kredilerini iki ayrı yöntem ile verecek olan Türkiye İş Bankası, isteyene peşin faiz ödemeli yüzde sıfır faizli ihtiyaç kredisi isteyene ise standart faiz ödemeli ihtiyaç kredisi vereceğini duyuruyor.

Türkiye İş Bankası’ndan Peşin Faiz Ödemeli Kredi

Yeni bir uygulama ile banka müşterilerinin karşısına çıkan Türkiye İş Bankası, bu ya itibariyle peşin faizli olarak sağladığı kredilerinden yüzde 0 faiz almaya başlıyor. Şöyle ki, peşin faiz tutarını kredi bedelinin içerisinden düşerek, kalan krediyi banka müşterilerine sağlamayı hedefleyen Türkiye İş Bankası, bu sistem ile sağladığı kredilerinde yüzde 0 faiz ile taksitlendirmeler sağlıyor. Oldukça avantajlı bir kredi hizmeti paketi hazırlamış olan Türkiye İş Bankası, bu sayede verdiği kredilerinde daha düşük aylık ödemeler ortaya çıkarabiliyor. Şu an için bu hizmeti sadece şubelerinden veren Türkiye İş Bankası’nın bu kredisinden yararlanabilmek için banka müşterilerinin şubeye gitmesi şart koşuluyor.

Türkiye İş Bankası Peşin Faiz Ödemeli Kredi Hesaplama

​Peşin faiz ödemeli kredi sağlayan ilk banka olan Türkiye İş Bankası, örnek bir hesaplama tablosu da yayınlamış bulunuyor. Türkiye İş Bankası’ndan yayınlanan bu tabloya göre; peşin faiz ödemeli 10 bin TL krediyi 10 ay vade ile alan bir İş Banklı, ayda bin TL taksit ödemesi gerçekleştirirken, standart faiz ödemeli 10 bin TL kredi alan İş Banklı ise, aylık bin 140 lira 23 kuruş taksit ödemelerine sahip oluyor. Aynı hesaplamayı 15 bin TL kredinin 12 aylık vadesi üzerinden de gerçekleştiren Türkiye İş Bankası, peşin faiz ödemeli kredisinin aylık taksit oranlarını bin 250 TL olarak belirlerken; standart faiz ödemeli kredisinin aylık taksitlerini ise bin 458 lira 77 kuruş olarak belirliyor.

İlgili Makaleler