Personel Alımı

Sadece Bu Hafta 437 Yeni Kamu Personeli Alımı İçin Harekete Geçildi; Bakanlıklar, Üniversiteler, Diyanet İşleri Başkanlığı Her Kurum Var…

Bu ay içerisinde pek çok kamu kurum ve kuruluşu personel alımı gerçekleştiriyor. Sadece 20 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete ilanına göre, kamuya 437 yeni kamu personelinin alınması bekleniyor.

Yeni alınacak olan 437 kamu personelleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki şartlara göre istihdam ediliyor. Ayrıca bazı kurumlar Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’na girmiş olma şartını da arıyor.

Üniversiteler Başı Çekiyor

20 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete ilanları incelendiğinde bu ay en çok personel alımını üniversiteler gerçekleştiriyor. Bu bağlamda Balıkesir Üniversitesi, 18 kişi yeni personel alımı yapıyorken, Gebze Teknik Üniversitesi 22 koruma ve güvenlik görevlisi, 4 koruma ve güvenlik görevlisi, 5 temizlik personeli, 1 şoför ve 2 aşçı olmak üzere 34 yeni personel alıyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, 35 yeni personel alımı için düğmeye basmışken, Bursa Uludağ Üniversitesi, 16; Çukurova Üniversitesi, 47; Işık Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, 2’şer; Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü 8’er; Giresun Üniversitesi ve MEF Üniversitesi 14; Bursa Teknik Üniversitesi, 3; Galatasaray Üniversitesi, 7; Sakarya Üniversitesi ise 13 yeni personel alımı yapıyor. Ayrıca Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 10 yeni personel alımı ilanı çıkmışken; Türkiye Büyük Millet Meclisi ise 1’i bilgisayar teknikeri, 3’ü ise şoför olmak üzere bu ay içerisinde 4 yeni personel alımı gerçekleştiriyor.

Bakanlıklardan Belediyelere Alımlar Devam Ediyor

İş arayan vatandaşların başvuru yapabileceği bir diğer kamu kurum ve kuruluşları da belediyeler, bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı olarak alım gerçekleştiren kurum ve kuruluşlar oluyor. Bu kapsamda haziran ayı içerisinde ilan yayınlamış olan Harran Belediyesi 1 bilgisayar işletmeni ararken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Giyim Merkez Komutanlığı 5 yük taşıma işçisi, 1 tekstil ambarcısı, 1 meydancı, 1 de elektrikçi arıyor. Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü bu ay içerisinde 2 bahçıvan, 3 puantör alacakken, Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, 3; Uçhisar Belediyesi 5; Devlet Su İşleri 13. Bölge Saymanlık Müdürlüğü 1; Çardaklı Belediyesi 1; Boğazlıyan Belediyesi 1; Didim Belediyesi ise 12 yeni personel alıyor. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı da yurtdışında görevlendirmek üzere 120 din görevlisi alımı için sınav yapmaya hazırlanıyor.

İlgili Makaleler