Ekonomi

O Tarihe Dikkat, Selçuk Geçer’den Geldi! “Dolar 25 TL!” Dolar Artmaya Devam Edecek Mi? İşte Cevabı…

Vatandaşların Türkiye ekonomisini daha iyi anlayabilmesi için sık sık analiz videoları yayınlayan isimlerden biri olan Ekonomist Selçuk Geçer, bu ayki analizlerini de takipçileriyle paylaştı. Çektiği Youtube videolarında özellikle dolara ilişkin analizler ve öngörüler paylaşan Selçuk Geçer, dolarda sonbaharda görülecek iki ayrı seviye daha açıkladı.

Geçmişte dolar kurunun önce 17,50 bandını kıracağını söyleyen Selçuk Geçer, bu bandı kırdıktan sonra doların hızla yükseleceğini belirtmişti. Bu tahminlerine iki ayrı tahmin daha ekleyen Selçuk Geçer, doların eylül ve kasım ayında ulaşacağı rakamları açıkladı. Çektiği videoda sadece doların seyrine değinmeyen Selçuk Geçer, aynı zamanda açıklamalarında merkez bankalarının aldığı kararların döviz kuruna olan etkilerine ve akaryakıt fiyatlarına da değindi.

“Dolar, Kasım’da 25 TL”

Gerçekleştirdiği ekonomik analizlerle hem vatandaşların hem de yatırımcıların realist bulduğu isimlerden biri olan Ekonomist Selçuk Geçer, tutan dolar tahminleriyle de hafızalara kazınmıştı. Amerikan Merkez Bankası FED’in açıklayacağı beşinci politika faizi öncesinde önemli açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, haftalık analizini gerçekleştirdiği videoda ABD’den en az yüzde 3’lük bir faiz artırımı daha geleceğini tahmin etti. Öngörülerinin ardından Avrupa Merkez Bankası’nın da sinyallerini verdiği faiz artırımına değinen Selçuk Geçer, bu artırımın gerçekleşmemesi halinde Dolar/TL kurunun Euro/TL kurunu geçeceğine dikkat çekti. Türkiye’de ise son baharda yüzde 120 civarında bir operasyon öngören Selçuk Geçer, eylül ve kasım ayı için dolar tahminlerini açıkladı. Eylül ayında doların 20 TL seviyesine ulaşacağını öngören Geçer, kasım ayı için ise, çıtayı 25 TL seviyesine koydu. Selçuk Geçer’in en çok dikkat çeken açıklamalarıysa akaryakıt ile döviz kuru arasındaki ilişkiyi analiz ettiği açıklamalar oldu.

Akaryakıt Fiyatları Dövizin Geleceğini Gösteriyor

Akaryakıt fiyatlarının artışına ilişkin de önemi analizlerde bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, akaryakıt fiyatları ile dövizin arasındaki ilişkiye de dikkat çekti. Dövizin sınırını akaryakıt fiyatları olarak baz alan Selçuk Geçer, konuya ilişkin açıklamalarında ise; “Bu ülkede benzin 27 liraysa anlayın ki döviz de oraya gidecek. Türkiye’deki fiyatlara bakınca aslında doların 20 liranın üzerine çıktığını gösteriyor” ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler