Ekonomi

TOKİ’den Kura Tarihi Geldi! 27 İlde Yapılacak; Hem Arsa Hem Ev Satışı Gerçekleştirilecek! Fiyatlar 233 Binden Başlayacak! Vade Süresi ise…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaları sürdüren TOKİ, bu yıl hem kura hem de ihale usulüyle ev satışı gerçekleştireceğini açıklamış bulunuyor. Elinde bulunan evleri 233 bin TL’den başlayan fiyatlar ile vatandaşlara sunacak olan TOKİ, aynı zamanda arsa satışı da gerçekleştiriyor.

Vatandaşlara sunduğu 2 artı 1 ve 3 artı 1 evlerin yanı sıra 27 ile 349 parsel arsa ihalesi de gerçekleştirecek olan TOKİ, tüm ihale ve kuralarını haziran ile temmuz ayı içerisinde tamamlamayı planlıyor.

Hem Evler Hem De Arsalar İhaleye Çıkacak

Dar gelirli grupları ev sahibi yapmasının yanı sıra inşaata yatırım yapmak isteyen vatandaşlara da alan açan TOKİ, satılık konutlarını ihale usulü ile vatandaşlara sunuyor. Bunun yanı sıra yeni konutlarını finanse edebilmek adına arsa ihaleleri de gerçekleştiren TOKİ, her iki ihaleyi de bu yaz aylarında gerçekleştirmeyi planlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan TOKİ konutlarına ilişkin yapılan açıklamaya göre, bu yıl içerisinde Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri’de bulunuyor. Kırıkkale, Kocaeli, Konya Muğla, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Uşak illeri için ihalelerin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Aynı zamanda bu ihalelere hem ev satın alımı hem de arsa için girmek isteyen vatandaşların Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nın yayınladığı satılık konut müzayedesi aracılığıyla e-Devlet Kapısı üzerinden yapması gerekiyor.

İhaleler Kuradan Sonra Başlayacak

TOKİ konut satışlarında öncelik kura çekimleri oluyor. Özellikle alt gelir grubuna mensup olan aileleri kentsel dönüşüm kapsamında ev sahibi yapan TOKİ, uygun fiyatlı ve uzun vadeli taksitleriyle konut satışları gerçekleştiriyor. TOKİ’nin bu konut kuralarının bu yıl haziran ve temmuz ayında bitirilmesi bekleniyor. Bu kapsamda hem 2 artı 1 hem de 3 artı 1 ev satışı gerçekleştirecek olan TOKİ’nin şu an satışa sunacağı evlerin fiyatı 233 bin TL’den başlıyor. İki farklı il ve 4 farklı topluluktan satışlar gerçekleştirmeyi planlayan TOKİ, bu evler kapsamında devlet destekli olarak yüzde 0,49 oranından faizle kredi sağlıyor. Bu kredilerin vadelerini 240 aya kadar çıkarabilen TOKİ, aylık taksitlerin ise, bin 165 lira 75 kuruşa düşmesini mümkün kılıyor.

İlgili Makaleler