Ekonomi

Emeklinin Ayağına Öyle Bir Fırsat Geldi Ki; Sadece Üç Yılda Bir Verilecek! Vakıfbank, Ziraat ve Halkbank Emeklilere Ek Ödeme Yapmaya Başladı…

Emekli promosyonları bir süredir emekli olan vatandaşlara ek gelir elde ettirmesiyle önemli ödemelerden biri haline dönüşmüş bulunuyor. Bu promosyon ödemelerini Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank isimli kamu bankaları da emekli olan vatandaşlara sağlıyor.

Emekli olan vatandaşlar ile emeklilerin hak sahipliğinden dolayı maaş alan kişilere sağlanan emekli promosyonları Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank isimli kamu bankalardan üç yıla bir olmak üzere vatandaşlara veriliyor. Bu bankaların 2022 yılı için promosyon ödeme tutarları da belli olmuş bulunuyor.

Promosyon Tutarları Değişmiyor

Emekli promosyonları bankaların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yaptıkları protokol kapsamında emeklilere ödediği tutarlar olarak tanımlanıyor. Bu kapsamda Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank isimli kamu bankalarının da SGK ile protokol imzaladığı biliniyor. Bu protokolün ardından bir süredir emekli olan banka müşterileri ile emekli maaşını kendi kurumuna taşıyan bankasına taşıyan vatandaşlara promosyon ödemeleri gerçekleştiren Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank isimli kamu bankaları, aynı tutarda promosyon veriyor. Bu bağlamda 2022 yılında emekli aylığı 1.500 TL’nin altında olanlara 500 TL promosyon veren Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank isimli kamu bankaları, emekliği aylığı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olanlara 625 TL; emekli aylığı 2.500 TL ve üzeri olanlara ise, 750 TL promosyon ödemesi yapıyor.

Emeklilerin Ek Avantajı Kamu Bankalarında Artıyor

Kamusal anlayışla hareket ettikleri için özellikle emekli ve memur gibi toplumun daha dar gelire sahip olan kesimlerine avantajlı hizmetler sağlamayı ilke edinmiş olan Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank isimli kamu bankaları, vatandaşların acil nakit ihtiyaçlarını karşılarken çektikleri kredileri faize boğmuyor. Düşük faizli krediler veren Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank isimli kamu bankaları, kendi bankasından maaş alan emeklilere ise, daha özel faizler ile yani faiz indirimiyle kredi sağlıyor. Bunun yanı sıra emekli olan banka müşterilerinden özellikle internet bankacılığından yapılan havale ve EFT işlemlerinden de herhangi bir ücret talep etmeyen Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank isimli kamu bankaları, aynı zamanda emekli müşterilerine özel olarak aidatsız kartlar da sunuyor.

İlgili Makaleler