Personel Alımı

Bekçi Alımları İçin Haber Geldi: Şartlar Belli Oldu! 2022 Yılı Bekçi Alımları İçin Tüm Şartları Taşıyanlar Başvuru Yapabilecek…

Geçtiğimiz aylarda arka arkaya ilan yayınlamış olan Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü, mahalle ve çarşı bekçi alımı için kontenjan açmıştı. Alım tarihi yaklaşırken vatandaşlar mahalle ve çarşı bekçi alımı şartlarını merak etmeye başladı.

Bu sene gerçekleşecek olan mahalle ve çarşı bekçi alımı için henüz yeni bir ilan yayınlanmadı. Ancak, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2022 yılı mahalle ve çarşı bekçi alımlarında da genel şartlarını koruyacağı öğrenildi.

Boy ve Kilo Şartı Değişmiyor

Bu sene de alım gerçekleştireceğini açıklamış olan Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü, mahalle ve çarşı bekçi alımlarında özellikle bazı şartlarda değişikliğe gitmiyor. Bilhassa boy ve kilo şartlarını koruyan Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü, mahalle ve çarşı bekçi alımlarında en az 167 santimetre boy ve 18 ila 27 aralığında kilo endeksi istiyor. Bekçi alımı için en az lise ve dengi mezuniyet şartı da arayan Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü, alıma tabi olan ilde en az 1 yıldır ikamet edenlerin başvurularını kabul ediyor. Kamu haklarından men olmamış olanların başvuru yapabileceği mahalle ve çarşı bekçi alımlarında aynı zamanda fiziki bir engelin bulunmaması, alkol ya da uyuşturucu tedavisi görmemiş olmak, daha önce kolluk kuvvetlerinden atılmamış olmak ve terör ile yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymemiş olmak şart koşuluyor. Öte yandan 2022 yılı mahalle ve çarşı bekçi alımı için net şartların önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

Yaş Şartı da Her Dönem Sabit Tutuluyor

Çok nadir olsa da ilana özel şartlar belirleyebilen Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü, mahalle ve çarşı bekçiliği alımlarında boy ve kilo şartlarını koruduğu gibi yaş şartını da koruyor. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet verecek olan mahalle ve çarşı bekçilerinin 18 yaşını tamamlamış olması ve 27 yaşını aşmamış olması şart haline getirilmiş bulunuyor. Bunun yanı sıra alımlarında her zaman bir sınav gerçekleştiren Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü, mahalle ve çarşı bekçisi alımlarında sınav yapıyor. Bu sınav kapsamında adayların önce yazılı sınava girmesi, sınava geçmeleri halindeyse mülakata girmesi isteniyor. Her iki aşamayı da geçen adaylar son olarak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına tabi tutuluyor.

İlgili Makaleler