Ekonomi

Her Şey Netleşti; 3600 Ek Gösterge Haftaya Mecliste! Üniversite Öğrencilerine Af Gündemde; Emekli ve Memur Zammı İse…

Türkiye’de çalışan memurlar ile tüm emeklilerin dört gözle beklediği ara zamdan asgari ücretlinin de yararlanacağı öğrenilmişti. Bugün gerçekleşecek olan kabine toplantısından önce önemli açıklamalarda bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ara zamda rakam verdi.

Açıklamalarında sadece ara zamma değinmeyen Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, aynı zamanda ek gösterge düzenlemesinin meclise geleceği tarihi de açıkladı. Muhammet Emin Akbaşoğlu, açıklamalarıyla af bekleyen üniversite öğrencilerine de bir müjde verdi.

Ak Partili Akbaşoğlu, zam için yüzde 40 diyen üçüncü kişi oldu

Daha önce Numan Kurtulmuş ve Bakan Nureddin Nebati, ara zam için yüzde 40 seviyesini veren isimler olmuştu. Bu isimlerin ardından bir açıklama da Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Ara zamma ilişkin önemli açıklamalar gerçekleştiren Muhammet Emin Akbaşoğlu; “Dünya bir pandemi sürecinden geçiyor. Birtakım problemler ve sıkıntılar yaşıyoruz. Bunu da Allah’ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aşacağız. Çok kalmadı, haftaya bütün çalışanlarımıza en az yüzde 40 olmak üzere bütün maaş ve ücretlere zam şimdiden hayırlı olsun” dedi. Ardından bir süredir beklenen diğer konu olan üniversite affı için konuşan Akbaşoğlu, konuya ilişkin ise; “Gençler, öğrenci affı gelecek diyorduk, değil mi? Üniversitede yarım kalan öğrenimlerini devam ettirebilsinler istiyordu yavrularımız. Allah’ın izniyle haftaya, inşallah bu kanun teklifini de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne vermek suretiyle her ne nedenle olursa olsun, terör irtibatı dışında ne zamandan beri olursa olsun süresiz bir şekilde öğrencilikle ilişiği kesilen bütün öğrencilerimize af hayırlı uğurlu olsun” açıklamalarında bulundu.

Akbaşoğlu, 3600 Ek Gösterge İçin Tarih Verdi

Kamu çalışanları ile kamudan emekli olanlarının maaşlarından aldıkları emekli ikramiyelerine kadar her türlü ödemelerini etkileyecek olan ek gösterge artışında sona gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tasarıyı meclise sunmak için hazırlıklara başlamıştı. Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 3600 ek göstergenin meclise geleceği tarihe ilişkin açıklamalarda bulundu. Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun konuyla ilgili açıklamalarında ise; “Bütün memurlarımızla ilgili 3600 ek göstergeyi de Allah’ın izniyle önümüzdeki hafta teklif olarak TBMM’ye getiriyoruz. Dolayısıyla işçimizi, çiftçimizi, memurumuzu, esnafımızı, sanayicimizi, toplumumuzun bütün kesimlerinin alım gücünü artırmak suretiyle bu konuda daha büyük bir refah payını bütün toplum kesimleriyle paylaşacağız ve Allah’ın izniyle mutlu müreffeh güvenli bir şekilde geleceğe hep birlikte emin adımlarla ilerleyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler