Ekonomi

Bayram Öncesi İlk Atak Devletten; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 750 TL Bayram Harçlığı Ödemesi Yapıyor! Sadece Emekliler Yararlanabiliyor…

Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar geçtiğimiz yıllarda bir protokole imza attı. Bu protokol kapsamında bankalar, emeklilerin maaşını belirli bir dönemde kullandığı için promosyon ödemeleri ile yükümlü tutuldu. Bu protokole göre, üç yıla bir olmak kaydıyla bankaların emeklilere promosyon ödemeleri zorunlu hale getirdi. Maaşını taşıyan vatandaşlar ise, her yıl belirlenen oranda bu promosyonlardan yararlanma fırsatı kazandı. Yapılan protokol kapsamında kamu bankaları da promosyonlar ödemeye başladı.

Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank da promosyon ödemesi yapan bankalar arasına SGK ile gerçekleştirdikleri protokol anlaşması kapsamında girdi. Maaşını taşıyıp, üç yıl boyunca maaşını bankasından almaya söz veren emekli vatandaşlara bankalarından aldıkları ilk maaş ile birlikte promosyon ödemesi yapan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, halihazırda maaşını bankasından alan emekli vatandaşlara ise, üç yıla bir promosyon ödemesi yapmaya başladı.

2022 Yılında da Promosyon Ödemeleri Başladı

Promosyon ödemelerine 2022 yılında da devam eden Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank isimli kamu bankaları, yeni dönemin promosyon tutarlarını belirledi. Maaşa göre değişen promosyon ödemeleri gerçekleştiren Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, emekli maaşı 1.500 TL’ye kadar olan (1.500 TL hariç) emekli vatandaşlara 500 TL; emekli maaşı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olan (2.500 TL hariç) vatandaşlara 625 TL; emekli maaşı 2.500 TL ve üzeri olan vatandaşlara ise 750 TL emekli promosyonu ödemeye başladı. Bu kapsamda promosyonları üç yıllık ödeyen Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank isimli kamu bankaları, emeklilere ek avantajlar da sağlamaya başladı.

2022 Yılında Emeklilere Sunulan Avantajlar Arttı

İnternet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilen para havale ve EFT işlemlerinde emeklilerden herhangi bir komisyon talep etmeyen Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank isimli kamu bankaları, aynı zamanda emekli olan vatandaşlardan kart aidatı gibi ek ücretler de almamaya başladı. Emekliler özel çok sayıda hizmet sağlayan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, asıl farkını ise kredilerde ortaya koydu. Emeklilere özel faiz indirimli krediler sağlayan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank isimli kamu bankaları, ihtiyaç kredilerinde faiz oranlarını yüze 1,55’e kadar düşürdü.

İlgili Makaleler