Ekonomi

İş Arayanlara Aile Bakalığı’ndan 888 TL İstihdam Yardımı Parası

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından iş arayan vatandaşlara sağlanan desteklerden bir tanesi de İstihdam Yardımı Ödemesi. Halk arasında iş arama ve bulma yardımı olarakda bilinen bu ödeme ile iş arayan vatandaşlar destekleniyor. 

Çalışma Bakanlığı aracılığıyla sağlanan bu ödeme desteğine ilişkin tüm ayrıntıları sizlerle aktarıyoruz.

İSTİHDAM YARDIMI PARASI NEDİR, NASIL ALINIR?

İstihdam Yardımı Parası’na ilişkin tüm detaylar Aile Bakanlığı’nın internet sayfasında yer almakta. İki aşamalı olarak alınabilenen bu yardım ödemeleri ile toplam 888 TL’ye ulaşan destek sağlanıyor. 

Vatandaşların iş bulma süresinde harcayacakları yol parası, traş ücreti, evrak parası gibi ihtiyaçların karşılanması amacıyla sağlanan bu ödeme için bazı koşullar bulunuyor. 

Başvuru Koşulları

Söz konusu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların 18 yaşından büyük olması ve 55 yaşından küçük olması gerekiyor. Bunun yanında ödemelerden faydalanmak için Aile Bakanlığı’na bağlı SYDV’ler aracılığıyla Gelir Testi Testi yaptırmış olması gerekiyor. Bu test sonucuna göre; belirli bir gelir seviyesinin altına olan ve Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım alan vatandaşlar bakanlık tarafından sağlanan İstihdam Yardımı Ödemesi’nden faydalanabiliyor.

ÖDEME TUTARLARI

Haberimizin içeriğinde söz konusu ödemelerin iki aşamalı olduğunu duyurmuştuk. 

Birinci Aşama: İşe Yönlendirme Yardımı adıyla sağlanan bu destek yol parası, traş ücreti vb için verilir. Bir yılda en fazla 3 defa alınan bu yardım 40 TL ile 100 TL arasında değişmektedir. 

İkinci Aşama: İşe Başlama Yardımı olarak bilinir. Sosyal yardım yararlanıcılarından İŞKUR’un işe yönlendirmesi neticesinde işe yerleşenlere bir defaya mahsus verilen bu ödeme Asgari Ücret oranında verilir. Asgari ücretin 1/3’ü oranında verilen bu destek 2019 yılı için 788 TL olarak ödenir. 

Bu iki yardım ile birlikte vatandaşlar toplam 888 TL yardım almış olurlar.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIR?

İşe yönlendirme yardımı başvuruları, başvuruda bulunan vatandaşın yaşadığı ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılır.

Yine; İşe Başlama Yardımı da kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaydı yapıldıktan sonra 60 gün içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfınca gerçekleştirilir.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir