Ekonomi

Yıllık Bazda En Çok Kazandıran Yatırım Aracı Açıklandı! İslam Memiş Konuştu; Piyasalar Karıştı: “Dalgalı Seyir Devam Edecek!”

Altın ve para piyasalarındaki hareketlilik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) geçtiğimiz gün aldığı ticari krediler kararının ardından devam ediyor. Bu kararın altın ve dolara yansımasını değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önemli açıklamalarda bulundu.

BDDK’nın aldığı karardan döviz kurları arasında pariteye kadar önemli analiz ve öngörülerde bulunan İslam Memiş, yeni bir video daha çekti. İslam Memiş, çektiği videoda yıllık bazda en çok kazandıran yatırım aracını da açıkladı.

İslam Memiş’e Göre Piyasadaki Dalgalanma Devam Edecek

Haftalık değerlendirmelerine devam eden İslam Memiş, takipçileri için çektiği son videoda; “TL’de bekleyenlerin ciddi fırsatlar bulduğunu gördük. Gün içinde yaşanacak düşüşlerin alım fırsatı yaratacağını, satılan varlıkların yerine koyulabileceğini ifade ettim. Dolar TL 16.07’ye kadar, gram altın 950’ye kadar gerilemişti. Tekrar toparlandı, dün de direnç seviyesini zorladığını gördük. BİST 100 2490 puanda kapandı, satıcılı ancak borsada ben ralli beklentimi, yeni zirve beklentimi sürdürüyorum. Borsa tarafındaki geri çekilmeler yeni rallilerle yükseliş trendini devam ettirebilir diye tahmin ediyorum. BDDK kararında dolar TL kurunda bir gerileme gördük. Şirketler döviz sattı, dün sabah saatlerinde gerileyen kur gördük. Muhtemelen dalgalı seyir devam edecektir” açıklamalarında bulundu.

Ardından Dolar’daki yeni aralıklara dikkat çeken İslam Memiş; “Dolar TL 16.65’te. Gün içinde 16,56 – 16.76’yı takip edeceğim. Geniş bant aralığı yeniden gündemde. Bu haftada biraz günlük bazda, haftalık bazda geniş bant aralığına, makas aralığına dikkat etmek lazım. Her sert geri çekilmeden sonra makas aralıklarının bankalarda açık olduğunu görüyoruz. Gün içindeki dalgalanmalar makas aralığının açılması anlamına geliyor. Bugüne kadar uyarıları dikkate almayanlar, varlıklarını yerine koyacaksa ekranda gördüğü kurlara aldanıyor, geri çekilmesini bekliyor ancak bu makas aralığını göz önünde bulundurmuyor” analizlerini ekledi.

İslam Memiş, Yıllık Getiride En Çok Altın Kazandırmıştır Dedi

Dolara karşı Euro ve Sterlin öneren isimler arasındaki yerini alan İslam Memiş, dövizlerin paritesini değerlendirdi. İslam Memiş’in konuya ilişkin açıklamalarında; “Euro tarafı dolara kıyasla daha ucuz kalıyor. Ben dövizciyim diyen arkadaşlar, yabancı para birimlerine yatırım yapacaksa ben gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim. Euro, Sterlin dolardan daha alınabilir bir seviyede. Altın, gümüş almıyorum döviz alacağım. O zaman Euro/Dolar paritesinin gerilediğini bilmen lazım. Yani Euro değer kaybetti” ifadeleri yer aldı.  Ardından yıllık getirideki kazançlara değinen Memiş; “Yıllık getiride TL karşısında en fazla gram altın kazandırmıştır, hatta yarınki videomda net rakamlarla izah edeyim. İkinci sırada borsa, üçüncü sırada Euro, dördüncü sırada Dolar vardı. Bu bilgiyi vermiş olayım” açıklamalarında bulundu.

İlgili Makaleler