Ekonomi

Asgari Ücret 2019’da İkinci Zam: Maaşlara Ek Enflasyon Farkı Zammı Olacak Mı?

2019 yılında asgari ücret ile çalışan vatandaşlar memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan ek enflasyon farkı zammının kendilerini etkileyip etkilemeyeceğini araştırıyorlar. 

Temmuz ayında maaşlara işlenecek olan enflasyon farkı zammı konusunda asgari ücretli vatandaşların bilmeleri gereken tüm hususları haberimizde aktarıyoruz.

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR İÇİN EK ENLFLASYON FARKI ZAMMI

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar Ocak ayında aldıkları yüzde 26’lık zam ile rahat bir nefes almışlardı. Ekonomide yaşanan dalgalı süreçte gelen bu zammın ardından enflasyon oranlarının istenilen düzeyde olmaması alım gücünü azalttı. 

Temel gıda ürünlerinde yaşanan enflasyon farkı vatandaşları etkilerken asgari ücrete 2019’da ikinci zam verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. 

Asgari Ücretli Maaşları Ne Zaman Artacak?

Asgari ücret ile çalışan vatandaşların maaşları her yıl aynı dönemde artar. Aralık ayında başlayan görüşmeler Ocak ayı başında neticelenir ve Ocak ayından itibaren maaşlara yansır. 

Bu çerçevede 2019 yılı görüşmeleri de bu şekilde tamamlandı. Görüşmeler sonrasında yüzde 26’lık zam kararı alındı. Bu zam oranı bir yıllık olarak kabul edildi. Yani asgari ücretli vatandaşlar 2020 yılı Ocak ayına kadar aynı ücreti alacaklar. 

Asgari ücrete yıl içerisinde enflasyon farkı zammı, ek zam gibi ek ücret artışı yapılmıyor. Temmuz ayında ki enflasyon farkı zammı ise yalnızca memur ve emekli vatandaşları kapsıyor.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir