Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gençlere Müjde Geldi: 15 Temmuz-1 Eylül Arasında Tatile Çıkacak Gençler KYK Yurtlarında Ücretsiz Kalabilecek! Detaylar…

Geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nın ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere yönelik de önemli açıklamalar gerçekleştirdi. 3600 ek göstergeden memur ve emekli zamlarına kadar detaylı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere ise bir müjde verdi. Özellikle gençlerin seyahatini kolaylaştırmak için yeni bir karar aldıklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurtlarının ücretsiz olduğunu duyurdu.

Önceden yaz aylarında sadece yaz okulu ve staj gibi zorunlu hizmetleri olan öğrencilere açık tutulan ve kalınan süre boyunca ücret alınan KYK yurtları 2022 yılı için ücretsiz hale getirildi. Yaz ayı boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek olan KYK yurtlarından kimlerin yararlanabileceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıkladı.

Yurtlarda Ücretsiz Kalabilmek İçin 18-25 Yaş Arasında Olmak Gerekecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün hizmete açtığı yurtlar yaz aylarında 18-25 yaş arası gençler için ücretsiz hizmet verecek. Konuya ilişkin Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere müjdeyi; “81 ilimizin tamamında belirlenen yurtlarımız 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında 18-25 yaş arası evlatlarımızın ücretsiz konaklamalarına açık olacaktır. Rezervasyonla bu yurtlardaki konaklama imkanlarından faydalanacak gençlerimizin, ülkemizi rahatça gezmelerine, tanımalarına, yeni arkadaşlıklar kurmalarına imkan sağlayarak, kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olmalarını hedefliyoruz” sözleriyle verdi.

Rezervasyon ile Hizmet Verecek

Yaz ayları boyunca gençlerin seyahatlerinde konaklama masrafını düşünmemesini sağlayacak olan bu uygulama ilk kez denenecek. Daha önce cüzi miktarlar ile yalnızca KYK’da kalan öğrencileri yaz aylarında bütünleme sınavları, yaz okulu veya staj gibi zorunlu hallerde konaklatan KYK, bu sene 18 ila 25 yaş arasında olan tüm gençlere ücretsiz bir şekilde konaklama sağlayacak. 81 ilde bulunan belirlenen yurtlar tarafından verilecek ücretsiz konaklama hizmeti daha çok sayıda gencin yararlanabilmesi için rezervasyonlu bir şekilde gerçekleştirilecek. Rezervasyona ilişkin detaylar henüz Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili makamları tarafından açıklanmamış olsa da bakanlığın önümüzdeki günlerde KYK sitesi üzerinden yapacağı ek bir düzenleme ile rezervasyon taleplerini almaya başlaması bekleniyor.

İlgili Makaleler