Ekonomi

Vatandaşlar Ne Zamandır İstiyordu; BDDK’dan Geçtiğimiz Gün Limit Artış Kararı Geldi! Dikkat; Bugünden İtibaren Geçerli Olacak!

Geçtiğimiz gün yeni kararlara imza atan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), başta ticari kredilere gelen sınırlamanın yanı sıra pek çok değişikliğe daha gitti. Özellikle geçtiğimiz gün düzenlenen konferansta açıklama yapan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben’in bankacılıkta dijital dönüşüm trendlerini yakından takip ettiklerini belirtmesini destekleyecek bir hamle de yeni kararlar içerisinde yer aldı. Bankacılık sistemlerini dijital dönüşümüne destek veren BDDK, o karar ile vatandaşın işini de kolaylaştırdı.

Bankacılıkta her geçen gün gelişen ve teknolojinin gelişimine paralel olarak daha da güvenli hale gelen ödeme yöntemleri arasına geçtiğimiz yıllarda temassız ödeme yöntemi de eklenmişti. Temassız ödeme yönteminin kullanılabilir limiti 250 TL ile başlamış ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nun aldığı karar kapsamında geçtiğimiz aylarda 500 TL’ye yükseltilmişti. BDDK’dan konuya ilişkin yeni bir limit artırımı kararı daha geldi.

Temassız Ödeme Yönteminde Limit Artışına Gidildi

Son zamanlarda kredi kartı ve banka kartı kullanan vatandaşların en çok tercih ettiği yöntemler arasına giren temassız ödeme yöntemi, zamandan tasarruf ettirmesinin yanı sıra sürekli olarak şifreleri ezberleme zahmetinden de vatandaşları kurtardı. Düşük limitli olması nedeniyle vatandaşların sık sık limit artırımı talebinde bulunduğu temassız ödeme için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), geçtiğimiz gün harekete geçti. Saha önce 500 TL olan limiti geçtiğimiz toplantı sonrası artıran BDDK, yeni limitin 750 TL olduğunu açıkladı. Bu kararın ardından vatandaşların temassız ödeme yöntemi ile tek seferde 750 TL’ye kadar ödeme yapabileceği belirtildi.

Yeni Limit 1 Temmuz 2022 Tarihinden İtibaren Geçerli Olacak

Geçtiğimiz haftaya yeni kararları ile damga vuran Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız ödeme yönteminin limitinde de artışa gitmişti. En son 1 Şubat 2022 tarihinde limit artışı gerçekleştiren BDDK, limiti 500 TL olarak güncellemişti. Haziran ayında gerçekleştirdiği toplantıda bir limit artışı daha gerçekleştiren BDDK, yüzde 50 oranında artışa giderek limiti 750 TL’ye çıkardığını duyurmuştu. Geçtiğimiz gün gerçekleşen konferansta açıklama yapan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, kararın dijital dönüşümü desteklediğini ve yeni limitin 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacağını duyurdu.

İlgili Makaleler