Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamıştı; Aile Destek Programının Kapsamı Belli Oldu! İlk Ödeme Tarihi Geldi, Verilecek Nakit Tutarı Açıklandı! İşte, Detaylar…

Destek ödemelerini 2022 yılında çeşitlendiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir programı daha devreye soktu. İhtiyaç sahibi aileleri desteklemek için hazırlanan Aile Destek Programı’nı kamuoyu ile paylaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemelerin 12 ay boyunca düzenli ve nakit olarak devam edeceğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni nakit yardımı olan Aile Destek Programı müjdesi geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Konuyla ilgili Kabine Toplantısı’nın ardından harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, programın detaylarını paylaştı.

Aile Destek Programı Müjdesi Daha Önce Gelmişti

Bir süredir ihtiyaç sahibi vatandaşların yakından takip ettiği Aile Destek Programı kapsamında ilk müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Konuya ilişkin son Kabine Toplantısı’nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız düzenli ve süreli yardım programlarından faydalanan tüm aileleri ziyaret ederek insanlarımızı dinleyecek, ihtiyaç tespiti yapacaktır. 15 milyar liralık ilave bütçeye sahip, 12 ay süreyle devam edecek olan aile destek programının ilk ödemesini Temmuz ayında yapıyoruz” demişti. Halihazırda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yardım alan vatandaşların da yararlanabileceği desteğin kapsamı netleşmeye başladı.

Aile Destek Programı Kapsamı Belli Oldu

İhtiyacı olan herkesin destekten yararlanabileceği bir program devreye sokan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı ardından gerçekleştirdiği açıklama sonrası harekete geçti. Konuya ilişkin detaylar kamuoyu ile paylaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaptığı açıklamada başvuruların e-Devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden alınacağını duyurdu. Yardımın 12 ay boyunca kesintisiz bir şekilde devam edeceğini duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek miktarını ise hanenin gelir düzeyine göre değişmekle birlikte 450 TL ile 600 TL arasında değişeceğini açıkladı. İlk destek ödemesinin Kurban Bayramı öncesinde olacağını teyit eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda vefat yardımını da uygulamaya koydu. Bu yardıma göre, 15 Nisan 2022 ve sonrasında vefat eden yakınları olanlar ölüm belgesi ile başvuru yapması halinde 750 TL nakdi destek alabilecek.

İlgili Makaleler