Ekonomi

Bayram İkramiyeleri Bekleniyordu; Bankalardan Önce Emeklilere Özel Bayram Harçlığı Uygulaması Geldi: 5.000 TL’ye Varan Tutarlar Ödenecek…

2017 yılından bu yana emeklilerin maaşlarının kullanım bedeli olarak bankalar tarafından ödenen promosyonlar, Kurban Bayramı öncesinde bir kez daha artmış bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile imzaladıkları protokol kapsamında bankaların ödediği promosyonlarda yeni çıta 5 bin TL’yi de aşıyor.

Banka promosyonları bu sene özellikle özel bankalarda oldukça yüksek ödeniyor. Emeklileri sadece nakit promosyonlar ile karşılamayan bankalar, aynı zamanda ek promosyon ödemeleri ve ücretsiz EFT/Havale para transferi işlemi gibi çeşitli avantajlar da sağlıyor. Kamu bankaları ise, bu avantajları arasına bir de düşük faizli emekli kredilerini eklemiş bulunuyor.

Emekli Promosyonlarında Yeni Çıta 5 bin TL’yi Aşıyor

Haziran ayının başından bu yana zamlı bir şekilde promosyon ödemesi gerçekleştiren bankalardan biri olan TEB, emekli maaşını kendi bankasına taşıyan ve taşıma işleminin ardından en az iki adet otomatik fatura ödeme talimatı veren emeklilere, 3 bin 750 TL’ye varan nakit promosyonlar veriyor. Bu promosyonlara ek olarak referans kampanyası ile emekli yakını bankaya getirenlere 2 bin 500 TL’ye varan ödemeler yapan TEB, ek faizli birikim hesabı gibi avantajlar da sağlıyor. Promosyonlarda yüksek tutarlar veren bankalardan biri olan Akbank, emeklilere 3 bin 500 TL’ye varan promosyonlar sağlarken; Garanti BBVA ise, 2 bin 750 TL’ye varan nakit promosyonlar ile emeklileri karşılıyor. Özel bankaların köklü kurumlarından biri olan Türkiye İş Bankası ise, emeklilere maaşına göre değişmekle birlikte 2 bin 500 TL’ye varan promosyonlar ödüyor. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası promosyon tutarları aynıyken 2022 yılında bu bankalar emekli maaşı 1.500 TL’ye kadar olanlara 500 TL; emekli maaşı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olanlara 625 TL; emekli maaşı 2.500 TL ve üzerinde olanlara ise 750 TL promosyon ödemesi gerçekleştiriyor.

Promosyon Ödemeleri Temmuz Ayında da Devam Ediyor

Emekli müşterilerini 3 bin TL’ye varan nakit promosyonlar ile karşılayan Yapı Kredi Bankası, aynı zamanda maaşını taşıdıktan sonra iki yeni otomatik fatura talimatı verene ek 100 TL nakit promosyon daha sağlıyor. Hem maaşını taşıyıp hem de otomatik fatura ödeme talimatı verenlere normal promosyon tutarları üzerine ek 750 TL promosyon veren Denizbank’ta promosyon tutarları bin 750 TL’yi bulurken; QNB Finansbank, emekli banka müşterilerine 2 bin 750 TL’ye varan nakit promosyonlar ve ek olarak sağlık sektörü harcamalarına katkı sunacak tutarlar sağlıyor. ING Bank emeklilere 2 bin 750 TL’ye varan nakit promosyonlar ve ek bin 250 TL’ye varan promosyon tutarları sağlarken; Şekerbank’ta bu tutar 2 bin TL olarak belirlenmiş bulunuyor.

İlgili Makaleler