Ekonomi

Kredi Kartı Başvurusu Ret Gelenleri İlgilendiriyor: Bu Yöntem Hem Kredi Notunu Yükseltiyor Hem de Kredi Aldırıyor! “Kesin Çözüm…”

Kuşkusuz kredi kartlarının en büyük avantajları acil nakit ihtiyaçlarında taksitli olarak çekilebilen nakit avanslar ve yine acil bir şekilde ortaya çıkan ihtiyacı taksitli bir şekilde alabiliyor olmak oluyor. Ancak her vatandaş kredi kartlarından yararlanamıyor. Bankaların politikaları gereği, vatandaşların kredi kartlarından yararlanabilmek için bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. Bu şartları taşıyamayan vatandaşların kredi kartı alması ise, tek bir yolla mümkün oluyor.

Bankalar kredilerini verirken olduğu gibi kredi kartlarını verirken de vatandaşların kredi notuna ya da düzenli bir gelire sahip olup olmadığına bakıyor. Bu kapsamda kredi notu iyi olan ve düzenli bir geliri olan vatandaşlar, gelirinin 4 katına kadar kredi kartı alabiliyor. Ancak her iki şartı da yerine getiremeyen vatandaşların kredi kartlarından yararlanması pek mümkün olmuyor. Bu konuda son zamanlarda ortaya çıkan bloke teminatlı kredi kartları ise, bu vatandaşların kredi kartı almasını kolaylaştırıyor.

Kredi Kartı Almak İçin Teminat Göstermek Gerekiyor

Kredi notu iyi olmayan ya da geçmiş dönemde kredi kartı kullanıp idari ve kanuni bir borç takibi ile karşı karşıya kalmış olan vatandaşların yeniden kredi kartı alması pek mümkün olmuyor. Bu vatandaşların kredi notu da düşük olduğu için halihazırda bankalar politikaları gereği geri ödemesi düzenli olan müşterilerine kredi kartı kullandırmak istiyor. Bu noktada devreye ise bloke teminatlı kredi kartları giriyor. Kredi kartı aldıran kesin bir çözüm olan bloke teminatlı kredi kartlarında bankaya borcunu geri ödeyeceğini daha önceden temin ediliyor. Yani kişiler, yanı bankada açtığı mevduat hesabı sayesinde banka hem geri ödeme güvencesi veriyor hem de bu hesap sayesinde kredi notunu yükseltebiliyor. Bu yöntem ile kredi kartı veren bankalar arasında; Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Türkiye Finans, Denizbank, Türkiye İş Bankası, TEB ve Akbank gibi bankalar yer alıyor.

Genellikle Birikiminin Yüzde 80’i Limit Olarak Veriliyor

Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Türkiye Finans, Denizbank, Türkiye İş Bankası, TEB ve Akbank tarafından verilen bloke teminatlı kredi kartlarında limit genellikle başvuru yapan kişinin mevduat hesabında olan birikimin yüzde 80’ini olacak şekilde veriliyor. Yani bin TL bir birikimi olan vatandaş bu bankalardan 800 TL limitli kredi kartı alabiliyor. Şubelerden başvuru yapılabilecek olan bloke teminatlı kredi kartlarında geri ödemelerin başvuru yapan kişi tarafından düzenli bir şekilde ödenmesi halindeyse mevduat hesabındaki birikime dokunulmuyor.

İlgili Makaleler