Personel Alımı

ÖSYM Devreye Girdi; KPSS-2022/1 Tercih Kılavuzu Açıklandı: Tam Bin 900 Memur Alımı Yapılacak; Tercihler 7 Temmuz’a Kadar Devam Edecek…

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için tercih dönemi yaklaştı. İlk tercih dönemine girecek olan adaylar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından KPSS-2022/1 tercih kılavuzu açıklandı. Yayınlanan kılavuzda lise, ön lisans ve lisans mezunları için ayrı ayrı istihdam sağlayacak kurumlar belli olurken; ilk tercih kılavuzu ile toplamda bin 900 memurun alınacağı da öğrenildi.

Gerçekleşen son KPSS’nin ilk tercih kılavuzu adayların tercihine sunuldu. Başvuru yapmak isteyen adaylar için bin 900 memur kontenjanı açan kamu kurum ve kuruluşları kontenjanlarını ÖSYM’ye bildirdi. ÖSYM tarafından yayınlanan KPSS-2022/1 tercih kılavuzunda kamu üniversitelerinden bakanlıklara kadar pek çok kamu kurum ve kuruluşunun alım yapacağı görüldü.

Kamu Kurum ve Kuruluşları Bin 900 Memur Alacak

Merkezi atama ve açıktan atama ile alım yapan kamu kurum ve kuruluşları, bu kez merkezi atama ile memur alımı için düğmeye bastı. Bu ay içerisinde toplamda bin 900 yeni memur alımı gerçekleştirecek olan; Toprak Mahsulleri Ofisi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Devlet Demiryolları, kamu üniversiteleri, bakanlıklar, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Taş Kömürü Genel Kurumu gibi birçok kamu kurum ve kuruluşu KPSS-2022/1 tercih kılavuzunda yer aldı. Başvuruları adaylara ÖSYM aracılığıyla açmış olan bu kurum ve kuruluşlar, 2022 yılının ilk tercih kılavuzuyla toplamda bin 900 memurun istihdam edileceğini duyurdu. Öte yandan ÖSYM yayınladığı KPSS-2022/1 tercih kılavuzu aracılığıyla yapılabilecek olan tercih süresini de duyurdu.

KPSS-2022/1 Tercih Kılavuzu Tercihleri 30 Haziran’da Başladı

Sadece KPSS puanı değil, aynı zamanda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıyan adayların başvurularını değerlendirmeye alacak olan kamu kurum ve kuruluşları KPSS-2022/1 tercih kılavuzu aracılığıyla yapılacak olan başvurularda da arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasının gerçekleşeceğini duyurdu. Öte yandan 30 Haziran 2022 tarihinde ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden başlayan KPSS-2022/1 tercih kılavuzu başvurularının 7 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edeceği öğrenildi. Konuya ilişkin detaylı bir kılavuz yayınlayan ÖSYM, adayların tercih yapmadan önce 30 TL olan tercih ücretini yatırması konusunda da uyarıda bulundu.

İlgili Makaleler