Personel Alımı

Maliye Bakanlığı 400 personel alımı yapacak! Başvuru şartları açıklandı

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyenler için yeni personel alımı ilanları duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde daimi veya sözleşmeli personel olarak çalışmak isteyenleri yakından ilgilendiren ilan açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı açık kadrolarda istihdam etmek üzere 400 mali hizmetler uzman yardımcısı alacağını duyurdu. Peki Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 personel alımı ne zaman yapılacak? Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 400 mali hizmetler uzman yardımcısı alımı başvuru şartları belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 400 mali hizmetler uzman yardımcısı istihdam edeceği açıklandı. Adaylar özel yarışma sınavıyla işe alınacak. Adaylar, bakanlık tarafından ÖSYM merkeziye yaptırılacak yazılı sınav ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınava tabi tutulacak. ÖSYM’nin düzenlediği sınava başvurular 8-14 Eylül 2022 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak. atama yapılacak 400 kadro ve pozisyonun 20 katı aday KPSSP48 puan türünden en yüksek puandan aşağıya doğru sıralanacak. Ön başvuru sürecinde belirtilen şartları taşıyan adaylar nihai başvurularını 27 Eylül ve 3 Ekim 2022 tarihleri arasında tamamlayacak. Sınava başvuru süreciyle ilgili tüm detaylar ÖSYM tarafından açıklanacak.

400 Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Alımı Sınavı

Sınavda her bir konuda 15 soru olmak üzere toplam 60 soru sorulacak. İktisat, Maliye, Hukuk ve Muhasebe testlerinin konuları ÖSYM’nin hazırladığı ilan detaylarında yer alacak. Sınava katılmak için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak gerekiyor. Adayların en az dört yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olması gerekiyor. Ayrıca sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olma şartı aranıyor.

İlgili Makaleler