Ekonomi

Bayram Öncesinde Emeklilere İlaç Gibi Geri Ödemesiz 5.000 TL Verilecek!

Emekli vatandaşlar uzunca bir süredir TÜİK’in açıklayacağı enflasyon verilerini bekliyordu. Zira söz konusu enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte ilk 6 aylık enflasyon artış oranı belli oldu ve böylece memur ve emekli maaşlarına yansıyan zam oranı da netleşti. Öte yandan Temmuz ayında emekli vatandaşlara verilecek olan Kurban Bayramı emekli ikramiyesi de emeklilerin bütçesine katkı sağlarken, diğer yandan BDDK düzenlemesi sonrası güncellenen emekli promosyon ödemeleri ile artık emekli maaş müşterilerinin alacağı nakit promosyonlar 5 bin TL’yi bulacak. Emekliler, maaşlarını taşımaları karşılığında 5 bin TL nakit promosyon ödemesi alabilecek. İşte detaylar…

Nakit Promosyon Tutarları Güncellendi

Bilindiği üzere birçok banka emekli maaşını kendi bankasına taşıyan vatandaşlara, 3 yıl taahhüt karşılığında bir defaya mahsus olmak üzere belli tutarlarda geri ödemesiz nakit promosyon veriyor. bu promosyonların miktarı da emeklinin aylık maaş tutarına göre belirleniyor. Emeklinin maaşı arttıkça promosyon tutarı da artış gösteriyor. Emekli maaşlarına yansıyan zamlarla birlikte birçok banka promosyon tutarlarını yükseltti. Ancak kamu banklarında nakit promosyon tutarları azami 750 TL ile sınırlı kaldı.

Garanti BBVA’dan 5.000 TL’ye Varan Promosyon

Garanti BBVA, Vatan Gazetesi’nin haberine göre emekli maaşını Garanti BBVA’ya taşıyan müşterilerine, maaş tutarına göre değişmek kaydıyla 5.000 TL’ye kadar nakit promosyon ödemesi veriyor. Ayrıca Garanti BBVA, bir emekli yakınını da Garanti BBVA’ya getiren müşterilerine, müşteri başına 250 TL nakit hediye ediyor. Garanti BBVA da maaş tutarlarına göre promosyon ödemeleri de sırasıyla 3.500 TL, 4.250 TL ve 5.000 TL olarak belirleniyor. Promosyon ödemelerinden yararlanmak isteyen emekli maaş müşterilerinin 1 – 31 Temmuz 2022 tarihleri arasında Garanti BBVA’ya başvuruda bulunması ve maaşını 3 yıl taahhüt ile Garanti BBVA’ya taşıması gerekiyor.

İlgili Makaleler